- 1. משמנים את התבנית. מניחים בקערה את מרכיבי הקראסט. מערבבים בכף את החומרים היבשים.
-
- 2. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, ביצה ומים.
-
- 3. מוסיפים את הבלילה החמאתית לחומרים היבשים שבקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה דביקה.
-
- 4. מעבירים את העיסה לתבנית המשומנת ומעצבים בידיים לצורת קלתית. יוצרים תחתית ודפנות בעובי של כחצי ס"מ עד לגובה של 4 ס"מ. מניחים במקרר.
-
- 5. בתוך סיר מערבבים חלב, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- כשיש בעבוע עדין, מנמיכים את האש ומוסיפים את הגבינות. מערבבים עד להמסה מלאה, ומסירים מהאש.
-
- 6. מוסיפים חמאה וממיסים ברוטב. לאחר שהרוטב התקרר כעשר דקות, מוסיפים תוך ערבוב ביצה טרופה. מערבבים את הפסטה המבושלת עם רוטב הגבינות ושופכים לתוך קלתית הפנקו.
-
- 7. משטחים. מפזרים מעט אורגנו ואופים בחום 170 מעלות כ-25 דקות עד להזהבת הקלתית ופני הפסטה. חותכים אחרי מספר דקות. בתאבון.