וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת פסטה וגבינות

נעמה נויהאוז אופה לכם מאפה פסטה שחום, בליווי גבינות צד'ר ופרמזן וקראסט פריך של פירורי פנקו. מושלם לאירוח, או ליום בו מתחשק לרדת אל חוף הים עם ארוחת צהריים קלילה.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

פשטידת פסטה. נמרוד סונדרס
פשטידת פסטה

מצרכים למתכון

  • לתבנית/טבעת אפיה בקוטר 26 ס"מ, גובה 5 ס"מ:
  • לקראסט/קלתית (תחתית ודפנות):
  • 100 גר' - (2 כוסות) פירורי לחם מסוג פנקו
  • 50 גר' גבינת צ'דר מגוררת
  • 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 50 גר' חמאה מומסת
  • 2 כפות מים
  • 1 ביצה טרופה
  • למילוי:
  • חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן, מסוננת מנוזלים
  • לרוטב גבינות:
  • 360 מ"ל חלב 3% (1/2 1 כוסות)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גר' גבינת צ'דר מגוררת
  • 50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • 30 גר' חמאה (2 כפות)
  • 1 ביצה טרופה
  • עלי אורגנו

אופן ההכנה

  • 1. משמנים את התבנית. מניחים בקערה את מרכיבי הקראסט. מערבבים בכף את החומרים היבשים.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, ביצה ומים.
  • 3. מוסיפים את הבלילה החמאתית לחומרים היבשים שבקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה דביקה.
  • 4. מעבירים את העיסה לתבנית המשומנת ומעצבים בידיים לצורת קלתית. יוצרים תחתית ודפנות בעובי של כחצי ס"מ עד לגובה של 4 ס"מ. מניחים במקרר.
  • 5. בתוך סיר מערבבים חלב, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • כשיש בעבוע עדין, מנמיכים את האש ומוסיפים את הגבינות. מערבבים עד להמסה מלאה, ומסירים מהאש.
  • 6. מוסיפים חמאה וממיסים ברוטב. לאחר שהרוטב התקרר כעשר דקות, מוסיפים תוך ערבוב ביצה טרופה. מערבבים את הפסטה המבושלת עם רוטב הגבינות ושופכים לתוך קלתית הפנקו.
  • 7. משטחים. מפזרים מעט אורגנו ואופים בחום 170 מעלות כ-25 דקות עד להזהבת הקלתית ופני הפסטה. חותכים אחרי מספר דקות. בתאבון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully