פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניית גבינות וירקות מגולגלת

      לכבוד שבועות מארחת מירב שיינר את הבלוגרית אינס שילת ינאי עם מתכון מיוחד לרוטולו, לזניה מגולגלת מבצק פסטה, גבינות וירקות קלויים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      רוטולו של מירב שיינר (אפיק גבאי)
      רוטולו של מירב שיינר (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-2 תבניות בקוטר 15 או לתבנית מרובעת בגודל 20x20:
      • לבצק:
      • 200 גר' קמח
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 ביצים, טרופות
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • 2 כפות זעתר טחון
      • למלית:
      • 2 פלפלים בצבעים שונים, קלויים וקלופים, חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
      • 1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ, משוחות בשמן זית, שנאפו 20 דק' בחום 180 מעלות
      • 1 בטטה בינונית מבושלת/ אפויה על מלח גס בתנור, קלופה ומעוכה היטב
      • 400 גר' גבינה כחושה לאפייה 5% שומן
      • 1 בצל סגול קצוץ דק, מטוגן היטב בכף שמן זית
      • 1 ביצה טרופה, גודל XL
      • 1 כפית שטוחה בזיליקום יבש, או 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים
      • פלפל שחור גרוס
      • מלח
      • להעשרה ועיטור:
      • 150 גר' שמנת לבישול
      • 100 גר' גבינת פרמזן מגולחת

      אופן ההכנה

      • 1. לתוך קערה רחבה מכניסים את הקמח, המלח והזעתר, ומערבבים היטב.
      • 2. יוצרים גומה במרכז ומחליקים לתוכה את שתי הביצים הטרופות. יוצקים פנימה גם את שמן הזית ומתחילים ללוש לבצק אחיד. במידה ומתקבל בצק יבש במקצת, ניתן להוסיף מעט מים, עד שהעיסה מתגבשת. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
      • 3. בינתיים ניגשים להכין את המלית: בקערה בינונית מערבבים היטב את הבטטה, הבצל המטוגן, הביצה, הגבינה, הבזיליקום, הפלפל והמלח.
      • 4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשתיים, מקמחים קלות ומתחילים לרדד בעזרת מכונת פסטה.
      • 5. מתחילים לרדד בדרגה מס' 1 , עד סוף היריעה וחוזר חלילה, כאשר בכל "סיבוב" מעלים את דרגת הרידוד, עד שמגיעים לדרגה 5 כך שמתקבל בצק דק וארוך מאוד.
      • 6. חותכים את הבצק לשתי רצועות שרוחבן 10 ס"מ ואורכן כמטר (רוחב שולחן עבודה/ משטח השיש במטבח).
      • 7. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים את יריעת בצק. מערימים מעליה את פרוסות החצילים, רצועות הפלפלים ומלית הבטטה. יש להשאיר שוליים עליונים של 1-2 ס"מ על מנת לאפשר סגירה.
      • 8. מגלגלים את הבצק מעל המלית וסוגרים בשוליים העליונים (מורחים מעט מים על השוליים וכך נדבק הבצק).
      • 9. חותכים את נחש הפסטה הממולאת לחתיכות שרובן 3-4 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה משומנת (מומלץ קרמית או מסוג פיירקס). יוצקים כף שמנת לבישול מעל כל חתיכה.
      • 10. עוטפים היטב בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דק' בטמפ' של 200 מעלות.
      • 11. מוציאים מן התנור בזהירות, מסירים את נייר האלומיניום ומגלחים מעל חתיכות רחבות של גבינת פרמזן.
      • 12. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-10 דקות.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -