- 1. שמים בקערה ריקוטה, פרמזן, ביצים וחלמון, אגוז מוסקט ועירית, ומערבבים היטב.
-
- 2. בוחשים פנימה את הקמח, עד שנוצר בצק רך אך לא דביק מדי (ניתן להוסיף מעט קמח במקרה הצורך).
-
- 3. בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים אליפטיים, ומניחים על תבנית מרופדת היטב בקמח דורום/ סולת. מכסים בניילון נצמד (זהירות, לא למעוך), ומאחסנים לילה במקרר.
-
- 4. מוציאים מהמקרר, ומרתיחים מים בסיר רחב. ממליחים היטב את המים, מצניחים לתוכם את הכופתאות ומבשלים על להבה בינונית, עד שהם צפים (בסיר ביתי, חשוב לא לבשל יותר מ-10-12 יחידות כל פעם). שולים את הכופתאות בעזרת כף מחוררת ומעבירים מיד לאמבט מי קרח.
-
- 5. מכינים את הרוטב: שמים במעבד מזון או בקערה את הפיסטוקים, ומניחים מעל את שאר המרכיבים, למעט השמן והרוקט. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את השמן (חשוב לא לטחון חלק מדי) ממליחים ומפלפלים היטב.
-
- 6. הגשה: מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון רחבה (כדי שהניוקי לא יידבקו), מוסיפים את הניוקי ומזהיבים מעט על אש גבוהה. מוסיפים את הסלסה ומקפיצים הכל יחד. מוסיפים את הרוקט, ויוצקים מיד לצלחות הגשה.