מתכונים חמים

פסטה ב-3 רטבים

אדום, ירוק, לבן: פסטה אחת בשלושה רטבים. אין ילד או מבוגר שלא אוהב פסטה, בטח אם היא מגיעה בשלושה צבעים שונים

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • כל אחד ממתכוני הרטבים מתאים עבור חבילת פסטה (500 גרם), במידה ואין צורך בכמות כל כך גדולה, מחלקים את הכמויות בכל מתכון בחצי.
  • אדום: פסטה ברוטב עגבניות
  • מצרכים:
  • עבור 4-5 מנות
  • 1 ק"ג עגבניות טריות, קלופות וקצוצות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 2 שיני שום, חצויות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 חבילה פסטה (500 גרם)
  • ירוק: פסטה בפסטו ברוקולי
  • מצרכים:
  • עבור 4-5 מנות
  • 2 תפרחות ברוקולי חלוט
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 2 שיני שום, חצויות
  • 6 עלי בזיליקום
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1/2 כוס (50 גרם) פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 חבילה פסטה (500 גרם)
  • לבן: פסטה רוטב שמנת וכרישה
  • מצרכים:
  • עבור 4-5 מנות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 2-3 גבעולי כרישה, קצוצים
  • 2 שיני שום, חצויות
  • 4 גבעולי תימין
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן יבש
  • מיכל שמנת לבישול
  • 1 חבילה פסטה (500 גרם)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • אדום:
  • 1. מבשלים את העגבניות ושיני השום בסיר עם שמן זית, מלח ופלפל כ-15 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך ומבריק.
  • 2. אם נדמה שחסרים נוזלים (זה תלוי בעגבניות) מוסיפים עד 1/2 כוס מים. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים לקבל רוטב חלק (שילדים אוהבים) טוחנים את הרוטב בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק.
  • 3. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים. מסננים ומערבבים עם הרוטב.
  • רוצים רוטב רוזה? מוסיפים לרוטב חצי כוס שמנת מתוקה.
  • ירוק:
  • 1. מרסקים את הברוקולי עם יתר החומרים במעבד מזון. אם מרגיש לכם מעט יבש מוסיפים כף-שתיים של מים. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות עז טעם.
  • 2. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים. מסננים ומערבבים עם הפסטו. מוסיפים מעט ממי הבישול כדי לעזור לרוטב הסמיך לעטוף את הפסטה.
  • לבן:
  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומאדים את הכרישה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות דקה-שתיים. מוספים שמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות לצמצום. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2. מרסקים חצי מכמות הרוטב בבלנדר מוט או במעבד מזון ומדללים במעט מים כדי ליצור מרקם נוזלי שיעטוף את הפסטה. מחזירים את הרוטב המרוסק למחבת ומערבבים.
  • 3. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים. מסננים ומערבבים עם הרוטב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully