- אדום:
- 1. מבשלים את העגבניות ושיני השום בסיר עם שמן זית, מלח ופלפל כ-15 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך ומבריק.
-
- 2. אם נדמה שחסרים נוזלים (זה תלוי בעגבניות) מוסיפים עד 1/2 כוס מים. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים לקבל רוטב חלק (שילדים אוהבים) טוחנים את הרוטב בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק.
-
- 3. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים. מסננים ומערבבים עם הרוטב.
-
- רוצים רוטב רוזה? מוסיפים לרוטב חצי כוס שמנת מתוקה.
-
- ירוק:
- 1. מרסקים את הברוקולי עם יתר החומרים במעבד מזון. אם מרגיש לכם מעט יבש מוסיפים כף-שתיים של מים. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות עז טעם.
-
- 2. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים. מסננים ומערבבים עם הפסטו. מוסיפים מעט ממי הבישול כדי לעזור לרוטב הסמיך לעטוף את הפסטה.
-
- לבן:
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומאדים את הכרישה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות דקה-שתיים. מוספים שמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות לצמצום. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 2. מרסקים חצי מכמות הרוטב בבלנדר מוט או במעבד מזון ומדללים במעט מים כדי ליצור מרקם נוזלי שיעטוף את הפסטה. מחזירים את הרוטב המרוסק למחבת ומערבבים.
-
- 3. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים. מסננים ומערבבים עם הרוטב.