פסטה עם בטטה ופרמזן

טעמן המתקתק של הבטטות משתלב נהדר עם הפסטה. יחד עם גבינת הפרמזן מתקבל רוטב קרמי, אך לא כבד מידי שיתקבל בשמחה בקרב המבוגרים, וגם הילדים.

מתכון מאת: מסמיליאנו די מתאו בשיתוף ברילה, מערכת וואלה!
(צילום: מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA)

מצרכים

  • 1 חבילה פסטה מסוג צ'לנטני (צורת תלתלים)
  • 2 ענפי טימין
  • 1 עלה דפנה
  • 2-3 בטטות בגודל בינוני
  • מלח, פלפל
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 100 גרם גבינת פרמזן/ גראנה פאדנו מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
  • 2. בתבנית התנור מניחים את קוביות הבטטה ומתבלים בשמן זית בנדיבות, במלח, פלפל, וטימין.
  • 3. מערבבים היטב עד שכל קוביות הבטטה מתובלת ומכניסים לתנור למשך 20 דקות עד שהן רכות, אך לא מדי.
  • 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 5. במקביל חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים במחבת גדולה ורחבה עם שמן הזית הנותר. מוסיפים את עלה הדפנה, עוד קצת טימין ומלח.
  • 6. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הבטטות, מעט פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את הפסטה לא מסוננת ישירות מהסיר ומערבבים.
  • 7. מוסיפים חצי מכמות הגבינה המגוררת ומתקנים תיבול.
  • 8. מעבירים לקערת הגשה ומגררים מעל את הגבינה הנותרת.
  • פסטה ברוטב שמנת ופטריות

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • פסטה עם פרחי כרובית צלויים

  • פסטה עם חצילים ועגבניות שרי

  • סלט פסטה עם בטטה ועדשים

  • פתיתים קלאסיים עם בצל מטוגן

  • פתיתים א-לה פוטנסקה

  • פסטה קונכיות ברוטב רוזה תרד

  • ספגטי עם קישואים

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • מג'דרה אטריות (חוראג' באסבעו)

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • בולונז טבעוני

  • ספגטי ברוטב פלפלים קלויים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully