וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה עם בטטה ופרמזן

טעמן המתקתק של הבטטות משתלב נהדר עם הפסטה. יחד עם גבינת הפרמזן מתקבל רוטב קרמי, אך לא כבד מידי שיתקבל בשמחה בקרב המבוגרים, וגם הילדים.

מתכון מאת: מסמיליאנו די מתאו בשיתוף ברילה, מערכת וואלה

מוצרי חשמל למטבח: חברת TEKA

מצרכים למתכון

  • 1 חבילה פסטה מסוג צ'לנטני (צורת תלתלים)
  • 2 ענפי טימין
  • 1 עלה דפנה
  • 2-3 בטטות בגודל בינוני
  • מלח, פלפל
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 100 גרם גבינת פרמזן/ גראנה פאדנו מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
  • 2. בתבנית התנור מניחים את קוביות הבטטה ומתבלים בשמן זית בנדיבות, במלח, פלפל, וטימין.
  • 3. מערבבים היטב עד שכל קוביות הבטטה מתובלת ומכניסים לתנור למשך 20 דקות עד שהן רכות, אך לא מדי.
  • 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 5. במקביל חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים במחבת גדולה ורחבה עם שמן הזית הנותר. מוסיפים את עלה הדפנה, עוד קצת טימין ומלח.
  • 6. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הבטטות, מעט פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את הפסטה לא מסוננת ישירות מהסיר ומערבבים.
  • 7. מוסיפים חצי מכמות הגבינה המגוררת ומתקנים תיבול.
  • 8. מעבירים לקערת הגשה ומגררים מעל את הגבינה הנותרת.
  • פסטה ברוטב שמנת ופטריות

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • פסטה עם פרחי כרובית צלויים

  • ספגטי ברוטב פלפלים קלויים

  • פסטה סרדינים

  • פסטה קישואים, לימון ואגוזים

  • פסטה ים תיכונית

  • מג'דרה אטריות (חוראג' באסבעו)

  • ספגטי פרימוורה

  • לינגוויני פטריות וחלב קוקוס

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • ניוקי פריזיאן מבצק רבוך

  • פרפלה עם דלורית צלויה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully