ספגטי עם קישואים

מנת ספגטי קלילה להכנה, העשויה מחיטה מלאה, רצועות קישוא פריכות ושברי פיסטוקים ברוטב קרמי. המתכון באדיבות חברת הפסטה "ברילה".

מתכון מאת: עז תלם בשיתוף ברילה, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-2-3 מנות:
  • 1/2 חבילה ספגטי מחיטה מלאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2-3 קישואים בגודל בינוני
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
  • מיץ מלימון אחד (אפשר גם ליים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן קטן פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2. חותכים את הקישואים לצורת גפרורים ארוכים – ניתן להיעזר בקולפן ג'וליינים, מנדולינה או סכין.
  • 3. מחממים את שמן הזית במחבת או סיר רחב ושטוח. מוסיפים את הקישואים ואת השום ומטגנים מעל להבה גבוהה כדקה או עד שהקישואים התרככו מעט. אם נראה שהשום עומד להישרף, מוסיפים מעט מים.
  • 4. מוסיפים את מיץ הלימון, השמנת המתוקה, ואת הפסטה ומערבבים.
  • 5. טועמים ומתקנים תיבול ואם רוצים מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה לרוטב עשיר יותר.
  • 6. מגישים לצלחות, מעטרים בעלי בזיליקום ושברי פיסטוקים.
  • מיט בולס: ספגטי עם כדורוני בשר

  • ספגטי ברוטב פלפלים קלויים

  • ספגטי בחמאת לימון ואספרגוס

  • סלט פסטה עם בטטה ועדשים

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • בולונז טבעוני

  • פסטה ב-3 רטבים

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • פרפלה עם דלורית צלויה

  • פסטה עם בקר צרוב וצנוברים

  • פסטיצ'יו תוניסאי

  • רביולי קראנץ'

  • פסטה עם חצילים ועגבניות שרי

  • מאפה פסטה בצ'יק צ'ק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully