וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספגטי עם קישואים

מנת ספגטי קלילה להכנה, העשויה מחיטה מלאה, רצועות קישוא פריכות ושברי פיסטוקים ברוטב קרמי. המתכון באדיבות חברת הפסטה "ברילה".

מתכון מאת: עז תלם בשיתוף ברילה, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-2-3 מנות:
  • 1/2 חבילה ספגטי מחיטה מלאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2-3 קישואים בגודל בינוני
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
  • מיץ מלימון אחד (אפשר גם ליים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן קטן פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2. חותכים את הקישואים לצורת גפרורים ארוכים – ניתן להיעזר בקולפן ג'וליינים, מנדולינה או סכין.
  • 3. מחממים את שמן הזית במחבת או סיר רחב ושטוח. מוסיפים את הקישואים ואת השום ומטגנים מעל להבה גבוהה כדקה או עד שהקישואים התרככו מעט. אם נראה שהשום עומד להישרף, מוסיפים מעט מים.
  • 4. מוסיפים את מיץ הלימון, השמנת המתוקה, ואת הפסטה ומערבבים.
  • 5. טועמים ומתקנים תיבול ואם רוצים מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה לרוטב עשיר יותר.
  • 6. מגישים לצלחות, מעטרים בעלי בזיליקום ושברי פיסטוקים.
  • ספגטי עם כדורוני בשר

  • ספגטי ברוטב פלפלים קלויים

  • ספגטי בחמאת לימון ואספרגוס

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • סלט פסטה עם בטטה ועדשים

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • פסטה עם חצילים ועגבניות שרי

  • פסטה ים תיכונית

  • סלט אטריות רענן

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • מתכון לבול (קערת) אורז פטריות, אדממה ונבטים

  • ניוקי פריזיאן מבצק רבוך

  • פסטה ב-3 רטבים

  • פסטה עם בטטה ופרמזן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully