מתכונים חמים

ספגטי עם קישואים

מנת ספגטי קלילה להכנה, העשויה מחיטה מלאה, רצועות קישוא פריכות ושברי פיסטוקים ברוטב קרמי. המתכון באדיבות חברת הפסטה "ברילה".

מתכון מאת: עז תלם בשיתוף ברילה, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2-3 מנות:
  • 1/2 חבילה ספגטי מחיטה מלאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2-3 קישואים בגודל בינוני
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס)
  • מיץ מלימון אחד (אפשר גם ליים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן קטן פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2. חותכים את הקישואים לצורת גפרורים ארוכים – ניתן להיעזר בקולפן ג'וליינים, מנדולינה או סכין.
  • 3. מחממים את שמן הזית במחבת או סיר רחב ושטוח. מוסיפים את הקישואים ואת השום ומטגנים מעל להבה גבוהה כדקה או עד שהקישואים התרככו מעט. אם נראה שהשום עומד להישרף, מוסיפים מעט מים.
  • 4. מוסיפים את מיץ הלימון, השמנת המתוקה, ואת הפסטה ומערבבים.
  • 5. טועמים ומתקנים תיבול ואם רוצים מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה לרוטב עשיר יותר.
  • 6. מגישים לצלחות, מעטרים בעלי בזיליקום ושברי פיסטוקים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully