מתכונים חמים

פסטה ים תיכונית

בהשראת מרק המינסטרונה המפורסם, רקח עז תלם רוטב עשיר לפסטה מחומרי גלם קלילים וזמינים, בהם תרד, חומוס, שום ורוטב עגבניות שעוטף את הכל

מתכון מאת: עוז תלם בשיתוף ברילה, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-3-4 מנות
  • 1/2 חבילה פסטה מסוג פנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2-3 עגבניות בשלות ויפות, חתוכות לקוביות גדולות
  • חופן נדיב גרגרי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בקפואים ומופשרים)
  • 1/2 חבילה רוטב פומודורו ברילה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • חופן נדיב (100 גרם) עלי בייבי תרד (או עלי תרד רגיל קצוצים גס)
  • גבינת פרמזן מגוררת, להגשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את פרוסות השום מעל להבה גבוהה בערך דקה או עד הזהבה.
  • 3. מוסיפים את קוביות העגבנייה, הרוטב המוכן ואת גרגרי החומוס המבושלים.
  • 4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מעט מי בישול (כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מדי) וחופן נדיב של עלי תרד.
  • 5. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 6. מקפיצים כחצי דקה עד שהתרד מתרכך והפסטה עטופה היטב ברוטב ומבושלת כמו שאתם אוהבים.
  • 7. מגישים מיד, עם גבינת פרמזן. למי שאוהב, ניתן להוסיף גם פטרוזיליה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully