פסטה ים תיכונית

בהשראת מרק המינסטרונה המפורסם, רקח עז תלם רוטב עשיר לפסטה מחומרי גלם קלילים וזמינים, בהם תרד, חומוס, שום ורוטב עגבניות שעוטף את הכל

מתכון מאת: עוז תלם בשיתוף ברילה, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-3-4 מנות
  • 1/2 חבילה פסטה מסוג פנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2-3 עגבניות בשלות ויפות, חתוכות לקוביות גדולות
  • חופן נדיב גרגרי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בקפואים ומופשרים)
  • 1/2 חבילה רוטב פומודורו ברילה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • חופן נדיב (100 גרם) עלי בייבי תרד (או עלי תרד רגיל קצוצים גס)
  • גבינת פרמזן מגוררת, להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את פרוסות השום מעל להבה גבוהה בערך דקה או עד הזהבה.
  • 3. מוסיפים את קוביות העגבנייה, הרוטב המוכן ואת גרגרי החומוס המבושלים.
  • 4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מעט מי בישול (כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מדי) וחופן נדיב של עלי תרד.
  • 5. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 6. מקפיצים כחצי דקה עד שהתרד מתרכך והפסטה עטופה היטב ברוטב ומבושלת כמו שאתם אוהבים.
  • 7. מגישים מיד, עם גבינת פרמזן. למי שאוהב, ניתן להוסיף גם פטרוזיליה.
  • פסטה עם בטטה ופרמזן

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • סלט פסטה, תרד, פיסטוקים מקורמלים, דלעת צלויה ורוקפור

  • ריזוטו פרימוורה מפתיתים

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • פסטיצ'יו תוניסאי

  • בולונז טבעוני

  • פתיתים קלאסיים עם בצל מטוגן

  • פסטה ב-3 רטבים

  • מג'דרה אטריות (חוראג' באסבעו)

  • פסטה עם חצילים ועגבניות שרי

  • ספגטי בחמאת לימון ואספרגוס

  • ניוקי פריזיאן מבצק רבוך

  • פסטה עם בקר צרוב וצנוברים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully