וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה ים תיכונית

בהשראת מרק המינסטרונה המפורסם, רקח עז תלם רוטב עשיר לפסטה מחומרי גלם קלילים וזמינים, בהם תרד, חומוס, שום ורוטב עגבניות שעוטף את הכל

מתכון מאת: עוז תלם בשיתוף ברילה, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • ל-3-4 מנות
  • 1/2 חבילה פסטה מסוג פנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2-3 עגבניות בשלות ויפות, חתוכות לקוביות גדולות
  • חופן נדיב גרגרי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בקפואים ומופשרים)
  • 1/2 חבילה רוטב פומודורו ברילה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • חופן נדיב (100 גרם) עלי בייבי תרד (או עלי תרד רגיל קצוצים גס)
  • גבינת פרמזן מגוררת, להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את פרוסות השום מעל להבה גבוהה בערך דקה או עד הזהבה.
  • 3. מוסיפים את קוביות העגבנייה, הרוטב המוכן ואת גרגרי החומוס המבושלים.
  • 4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מעט מי בישול (כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מדי) וחופן נדיב של עלי תרד.
  • 5. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 6. מקפיצים כחצי דקה עד שהתרד מתרכך והפסטה עטופה היטב ברוטב ומבושלת כמו שאתם אוהבים.
  • 7. מגישים מיד, עם גבינת פרמזן. למי שאוהב, ניתן להוסיף גם פטרוזיליה.
  • פסטה עם בטטה ופרמזן

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • סלט פסטה, תרד, פיסטוקים מקורמלים, דלעת צלויה ורוקפור

  • פסטה א-לה אמא

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • ספגטי פרימוורה

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • פרפלה עם דלורית צלויה

  • ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

  • פסטה סרדינים

  • פסטה עם פרחי כרובית צלויים

  • מג'דרה אטריות (חוראג' באסבעו)

  • פתיתים קלאסיים עם בצל מטוגן

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully