פסטה ים תיכונית
בהשראת מרק המינסטרונה המפורסם, רקח עז תלם רוטב עשיר לפסטה מחומרי גלם קלילים וזמינים, בהם תרד, חומוס, שום ורוטב עגבניות שעוטף את הכל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3-4 מנות
- 1/2 חבילה פסטה מסוג פנה
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום פרוסות
- 2-3 עגבניות בשלות ויפות, חתוכות לקוביות גדולות
- חופן נדיב גרגרי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בקפואים ומופשרים)
- 1/2 חבילה רוטב פומודורו ברילה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- חופן נדיב (100 גרם) עלי בייבי תרד (או עלי תרד רגיל קצוצים גס)
- גבינת פרמזן מגוררת, להגשה
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- 2. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את פרוסות השום מעל להבה גבוהה בערך דקה או עד הזהבה.
- 3. מוסיפים את קוביות העגבנייה, הרוטב המוכן ואת גרגרי החומוס המבושלים.
- 4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מעט מי בישול (כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מדי) וחופן נדיב של עלי תרד.
- 5. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
- 6. מקפיצים כחצי דקה עד שהתרד מתרכך והפסטה עטופה היטב ברוטב ומבושלת כמו שאתם אוהבים.
- 7. מגישים מיד, עם גבינת פרמזן. למי שאוהב, ניתן להוסיף גם פטרוזיליה.