סלט פסטה עם בטטה ועדשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת פסטה טורטליוני
- 2 בטטות בינוניות
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל
- 4 ענפי רוזמרין
- חצי כוס עדשים שחורות מבושלות
- לויניגרט:
- 50 מ"ל מיץ מלימון
- 100 מ"ל שמן קנולה
- 50 מ"ל שמן זית
- מלח, פלפל
- כפית חרדל דיז'ון
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבטטות לקוביות קטנות, מתבלים בשמן זית, ענפי רוזמרין מלח ופלפל. אופים את הבטטות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-12 דקות.
- 2. מבשלים את הפסטה על-פי הוראות היצרן ע"ג האריזה. מצננים ומערבבים עם כף שמן זית.
- 3. מכינים את הויניגרט: מכניסים יחד את כל הרכיבים למיכל סגור או צנצנת ומנערים עד לאיחוד החומרים.
- 4. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים בוינגרט ומגישים.
- טיפ: ניתן להמיר את הבטטה בדלורית צלויה בתנור עם עלי מרווה