- 1. הכנת פסטו עשבי התיבול: שוטפים היטב את עשבי התיבול. קוצצים בצורה גסה את הפטרוזיליה והכוסברה כדי להפריד את העלים מהגבעולים. מרתיחים מים בסיר, וחולטים את עלי עשבי התיבול (פטרוזיליה, כוסברה ונענע) במשך דקה עד שהעלים מתרככים. חשוב מאוד לא לחלוט יתר על המידה. בסיום החליטה, מעבירים את העלים לאמבטיית קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על צבעם הירוק.
-
- 2. סוחטים את העלים מנוזלים, ומעבירים למעבד מזון. טוחנים למחית חלקה (במידת הצורך, מוסיפים מעט שמן זית). מתבלים במלח ופלפל לבן. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.
-
- 3. צליית העגבניות: מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את עגבניות השרי לאורכן, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר פנים העגבניה פונה כלפי מעלה. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את ענפי הטימין השלמים, מתבלים במלח ים אטלנטי ופלפל לבן. מכניסים את העגבניות לתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות.
-
- 4. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים את המים, מוסיפים מעט שמן זית, מערבבים ונותנים לפסטה להתקרר.
-
- 5. הרכבת המנה: בקערה גדולה שמים את הפסטה המוכנה. אליה מוסיפים את פסטו עשבי התיבול ומערבבים עד שהפסטה נצבעת בירוק. מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות, ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל לבן.
-
-
- טיפ: מומלץ להכין כמות גדולה של פסטו, ולהשתמש בו גם לשדרוג מנות פסטה חמות.
- שתף בפייסבוק
- שתף בטוויטר
- שתף במייל