נושאים חמים

סלט פסטה עם פסטו ועגבניות צלויות

המנה הפופולרית זוכה לשדרוג מיוחד עם פסטו ים תיכוני מנצח ועגבניות שרי מתקתקות וצלויות

סלט פסטה קר עבור ברילה (יח
סלט פסטה קר עבור ברילה (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 4 סועדים
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה פרפלה (פפיונים)
  • לפסטו עשבי התיבול:
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • חופן עלי נענע
  • כף שמן זית (במידת הצורך)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • לעגבניות הצלויות:
  • 50 עגבניות שרי
  • 2-3 כפות שמן זית לזילוף
  • 5 ענפי טימין
  • קורט פלפל לבן
  • קורט מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

  • 1. הכנת פסטו עשבי התיבול: שוטפים היטב את עשבי התיבול. קוצצים בצורה גסה את הפטרוזיליה והכוסברה כדי להפריד את העלים מהגבעולים. מרתיחים מים בסיר, וחולטים את עלי עשבי התיבול (פטרוזיליה, כוסברה ונענע) במשך דקה עד שהעלים מתרככים. חשוב מאוד לא לחלוט יתר על המידה. בסיום החליטה, מעבירים את העלים לאמבטיית קרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על צבעם הירוק.
  • 2. סוחטים את העלים מנוזלים, ומעבירים למעבד מזון. טוחנים למחית חלקה (במידת הצורך, מוסיפים מעט שמן זית). מתבלים במלח ופלפל לבן. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.
  • 3. צליית העגבניות: מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את עגבניות השרי לאורכן, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר פנים העגבניה פונה כלפי מעלה. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את ענפי הטימין השלמים, מתבלים במלח ים אטלנטי ופלפל לבן. מכניסים את העגבניות לתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות.
  • 4. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים את המים, מוסיפים מעט שמן זית, מערבבים ונותנים לפסטה להתקרר.
  • 5. הרכבת המנה: בקערה גדולה שמים את הפסטה המוכנה. אליה מוסיפים את פסטו עשבי התיבול ומערבבים עד שהפסטה נצבעת בירוק. מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות, ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל לבן.
  • טיפ: מומלץ להכין כמות גדולה של פסטו, ולהשתמש בו גם לשדרוג מנות פסטה חמות.
  • שתף בפייסבוק
  • שתף בטוויטר
  • שתף במייל

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת