פסטה עם חצילים ועגבניות שרי

פסטה ים תיכונית עם חצילים, זיתים, עגבניותוגבינת פטה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה!

מצרכים

  • 2-4 סועדים
  • 1/2 חבילה פוזילי ברילה
  • 1 חציל, חתוך לקוביות
  • 6 כפות שמן זית (3-4 כפות הולכות לחציל והשאר להכנת המנה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • חופן גדול (בערך 20) עגבניות שרי (אפשר בצבעים שונים), חצויות
  • עלים מ-5 גבעולי טימין
  • חופן קטן זיתים שחורים, מגולענים
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 70 גרם גבינה בולגרית או פטה (20% שומן)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5 ס"מ בערך, שמים בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מערבבים ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות או עד שהקוביות זהובות.
  • 2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים מעט ממי הבישול בצד.
  • 3. במחבת מחממים שמן זית, ומטגנים שום וטימין מעל להבה גבוהה חצי דקה עד שהשום מתרכך (זהירות, שלא יישרף), ואז מוסיפים את עגבניות השרי החצויות. ממשיכים בבישול מעל להבה בינונית כ-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט ונוצר מעין רוטב במחבת. אם יש צורך והרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט בהדרגה ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
  • 4. מוסיפים למחבת עם הרוטב את הזיתים, החצילים האפויים והפסטה. מערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ומערבבים. מעבירים לצלחות הגשה ומפוררים מעל גבינת פטה.
  • רוטב עגבניות עם טוויסט פיקנטי

  • סלט פסטה עם פסטו ועגבניות צלויות

  • ספגטי בחמאת לימון ואספרגוס

  • פסטה ברוטב נפוליטני

  • פתיתים קלאסיים עם בצל מטוגן

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • פסטה עם בטטה ופרמזן

  • פסטה א-לה אמא

  • פסטיצ'יו תוניסאי

  • פרפלה עם דלורית צלויה

  • פסטה קישואים, לימון ואגוזים

  • רביולי קראנץ'

  • ריזוטו פרימוורה מפתיתים

  • מאפה פסטה בצ'יק צ'ק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully