פסטה עם חצילים ועגבניות שרי
פסטה ים תיכונית עם חצילים, זיתים, עגבניותוגבינת פטה
מצרכים
- 2-4 סועדים
- 1/2 חבילה פוזילי ברילה
- 1 חציל, חתוך לקוביות
- 6 כפות שמן זית (3-4 כפות הולכות לחציל והשאר להכנת המנה)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 4 שיני שום, פרוסות דק
- חופן גדול (בערך 20) עגבניות שרי (אפשר בצבעים שונים), חצויות
- עלים מ-5 גבעולי טימין
- חופן קטן זיתים שחורים, מגולענים
- חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
- 70 גרם גבינה בולגרית או פטה (20% שומן)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5 ס"מ בערך, שמים בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מערבבים ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות או עד שהקוביות זהובות.
- 2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים מעט ממי הבישול בצד.
- 3. במחבת מחממים שמן זית, ומטגנים שום וטימין מעל להבה גבוהה חצי דקה עד שהשום מתרכך (זהירות, שלא יישרף), ואז מוסיפים את עגבניות השרי החצויות. ממשיכים בבישול מעל להבה בינונית כ-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט ונוצר מעין רוטב במחבת. אם יש צורך והרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט בהדרגה ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
- 4. מוסיפים למחבת עם הרוטב את הזיתים, החצילים האפויים והפסטה. מערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ומערבבים. מעבירים לצלחות הגשה ומפוררים מעל גבינת פטה.