פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פסטה עם חצילים ועגבניות שרי

      פסטה ים תיכונית עם חצילים, זיתים, עגבניותוגבינת פטה

      6 מדרגים / 3.2 כוכבים

      מצרכים

      • 2-4 סועדים
      • 1/2 חבילה פוזילי ברילה
      • 1 חציל, חתוך לקוביות
      • 6 כפות שמן זית (3-4 כפות הולכות לחציל והשאר להכנת המנה)
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 4 שיני שום, פרוסות דק
      • חופן גדול (בערך 20) עגבניות שרי (אפשר בצבעים שונים), חצויות
      • עלים מ-5 גבעולי טימין
      • חופן קטן זיתים שחורים, מגולענים
      • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
      • 70 גרם גבינה בולגרית או פטה (20% שומן)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 2.5 ס"מ בערך, שמים בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מערבבים ומשטחים על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות או עד שהקוביות זהובות.
      • 2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים מעט ממי הבישול בצד.
      • 3. במחבת מחממים שמן זית, ומטגנים שום וטימין מעל להבה גבוהה חצי דקה עד שהשום מתרכך (זהירות, שלא יישרף), ואז מוסיפים את עגבניות השרי החצויות. ממשיכים בבישול מעל להבה בינונית כ-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט ונוצר מעין רוטב במחבת. אם יש צורך והרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט בהדרגה ממי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד.
      • 4. מוסיפים למחבת עם הרוטב את הזיתים, החצילים האפויים והפסטה. מערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      • מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ומערבבים. מעבירים לצלחות הגשה ומפוררים מעל גבינת פטה.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -