וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריגטוני בחמאת לימון וחלמונים

מתכון מתוך הספר מדבר של הדיי עפאים לפסטה בחמאת לימונים וחלמונים מגוררים

מתכון מאת: הדיי עפאים, מערכת וואלה

ריגטוני עם חמאה, לימון וחלמון ביצה, מתוך הספר ערבה של הדיי עפאים. דן פרץ, מתוך הספר ערבה של הדיי עפאים,
ריגטוני עם חמאה, לימון וחלמון ביצה, מתוך הספר ערבה של הדיי עפאים/דן פרץ, מתוך הספר ערבה של הדיי עפאים

מצרכים למתכון

  • ל? 6-4 מנות
  • 200 גרם חמאה
  • 2 לימונים
  • 6 שיני שום
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים
  • 500 גרם ריגטוני או פסטה קצרה אחרת

אופן ההכנה

  • 1.חותכים את החמאה לארבעה חלקים ומעבירים למחבת כבדה ורחבה המונחת על גבי אש בינונית. כשהחמאה נמסה מגררים אליה את הלימונים (רק את החלק הצהוב של הקליפה) ומערבבים.
  • 2. מקלפים את שיני השום, פורסים אותן דק ומוסיפים. ממשיכים בטיגון על אש קטנה עד שהשום מתרכך קלות.
  • 3. כעת סוחטים את הלימונים אל החמאה ומוסיפים בבישול איטי במשך כ? 5 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם מעט. מתבלים במלח ובפלפל.
  • 4. בינתיים, מבשלים את הביצים: מרתיחים מים בקלחת, מוסיפים את הביצים ומבשלים במשך כ? 8 דקות. מעבירים למים קרים, מקלפים את הביצים ומפרידים את החלמונים.
  • 5. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. כשהפסטה מוכנה, מעבירים אותה אל הרוטב ומערבבים. מגישים לצלחות ומגררים מן החלמונים על גבי כל צלחת כמו שמגררים גבינת פרמזן. לפני האכילה מערבבים מעט את הפסטה עם החלמונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully