וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת לימון עם מרנג איטלקי

מתכון מאת: שלום קדוש, מערכת וואלה

עוגת לימון. בן יוסטר,
עוגת לימון/בן יוסטר

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • למלית הלימון:
  • 1/2 ליטר (1/2 2 כוסות) מים
  • 250 מ"ל (1/4 1 כוס) מיץ לימון סחוט
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 1 גרידת לימון
  • 6 חלמונים
  • 70 גרם מרגרינה (או חמאה, בגרסה חלבית)
  • 70 גרם קמח תפוחי אדמה
  • לבסיס העוגה:
  • 100 גרם מרגרינה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 לימון סחוט
  • 1 גרידת לימון
  • 2 כפות קמח מצה
  • למרנג איטלקי:
  • 140 גרם סוכר
  • 2 חלבונים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: ממלאים סיר בחצי ליטר מים. מוסיפים לימון וסוכר, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
  • 2. מערבבים בקערה את קמח תפוחי האדמה עם החלמונים.
  • 3. כשמי הסוכר והלימון מגיעים לרתיחה, מוסיפים לסיר את תערובת קמח תפוחי האדמה והחלמונים. מערבבים על האש עד שמתקבל מרקם חלק.
  • 4. מסירים מהאש, מקררים ומוסיפים את המרגרינה או החמאה. מערבבים היטב.
  • 5. מכינים את בסיס העוגה: מערבבים במעבד מזון את המרגרינה, הסוכר והביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון וקמח המצה, עד שמתקבל בצק חלק.
  • 6. מרפדים תבנית מרובעת, ואופים את הבסיס בחום של 170 מעלות, כ-15 דקות, עד שהוא משחים.
  • 7. מקררים את העוגה ומורחים עליה את מלית הלימון בצורה אחידה, עד שנוצר משטח חלק. מעבירים למקרר לשעתיים.
  • 8. מכינים את המרנג: מאדים את החלבונים והסוכר מעל אמבט מים חמים (בן מארי).
  • 9. מקציפים אותם עד שמתקבל קצף יציב.
  • 10. מזלפים את המרנג על עוגת הלימון בצורה נאה. מצננים, וחותכים למנות. אפשר להשחים את המרנג באמצעות ברנר. אם אין ברנר, אפשר להשחים בגריל של התנור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully