פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת לימון עם מרנג איטלקי

      15 מדרגים / 2.97 כוכבים

      עוגת לימון (יח
      עוגת לימון (יח"צ , בן יוסטר)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • למלית הלימון:
      • 1/2 ליטר (1/2 2 כוסות) מים
      • 250 מ"ל (1/4 1 כוס) מיץ לימון סחוט
      • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
      • 1 גרידת לימון
      • 6 חלמונים
      • 70 גרם מרגרינה (או חמאה, בגרסה חלבית)
      • 70 גרם קמח תפוחי אדמה
      • לבסיס העוגה:
      • 100 גרם מרגרינה
      • 100 גרם סוכר
      • 2 ביצים
      • 1 לימון סחוט
      • 1 גרידת לימון
      • 2 כפות קמח מצה
      • למרנג איטלקי:
      • 140 גרם סוכר
      • 2 חלבונים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את המלית: ממלאים סיר בחצי ליטר מים. מוסיפים לימון וסוכר, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
      • 2. מערבבים בקערה את קמח תפוחי האדמה עם החלמונים.
      • 3. כשמי הסוכר והלימון מגיעים לרתיחה, מוסיפים לסיר את תערובת קמח תפוחי האדמה והחלמונים. מערבבים על האש עד שמתקבל מרקם חלק.
      • 4. מסירים מהאש, מקררים ומוסיפים את המרגרינה או החמאה. מערבבים היטב.
      • 5. מכינים את בסיס העוגה: מערבבים במעבד מזון את המרגרינה, הסוכר והביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון וקמח המצה, עד שמתקבל בצק חלק.
      • 6. מרפדים תבנית מרובעת, ואופים את הבסיס בחום של 170 מעלות, כ-15 דקות, עד שהוא משחים.
      • 7. מקררים את העוגה ומורחים עליה את מלית הלימון בצורה אחידה, עד שנוצר משטח חלק. מעבירים למקרר לשעתיים.
      • 8. מכינים את המרנג: מאדים את החלבונים והסוכר מעל אמבט מים חמים (בן מארי).
      • 9. מקציפים אותם עד שמתקבל קצף יציב.
      • 10. מזלפים את המרנג על עוגת הלימון בצורה נאה. מצננים, וחותכים למנות. אפשר להשחים את המרנג באמצעות ברנר. אם אין ברנר, אפשר להשחים בגריל של התנור.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -