עוגת לימון עם מרנג איטלקי

מתכון מאת: שלום קדוש, מערכת וואלה!
עוגת לימון(צילום: בן יוסטר)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • למלית הלימון:
  • 1/2 ליטר (1/2 2 כוסות) מים
  • 250 מ"ל (1/4 1 כוס) מיץ לימון סחוט
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 1 גרידת לימון
  • 6 חלמונים
  • 70 גרם מרגרינה (או חמאה, בגרסה חלבית)
  • 70 גרם קמח תפוחי אדמה
  • לבסיס העוגה:
  • 100 גרם מרגרינה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 לימון סחוט
  • 1 גרידת לימון
  • 2 כפות קמח מצה
  • למרנג איטלקי:
  • 140 גרם סוכר
  • 2 חלבונים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: ממלאים סיר בחצי ליטר מים. מוסיפים לימון וסוכר, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
  • 2. מערבבים בקערה את קמח תפוחי האדמה עם החלמונים.
  • 3. כשמי הסוכר והלימון מגיעים לרתיחה, מוסיפים לסיר את תערובת קמח תפוחי האדמה והחלמונים. מערבבים על האש עד שמתקבל מרקם חלק.
  • 4. מסירים מהאש, מקררים ומוסיפים את המרגרינה או החמאה. מערבבים היטב.
  • 5. מכינים את בסיס העוגה: מערבבים במעבד מזון את המרגרינה, הסוכר והביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון וקמח המצה, עד שמתקבל בצק חלק.
  • 6. מרפדים תבנית מרובעת, ואופים את הבסיס בחום של 170 מעלות, כ-15 דקות, עד שהוא משחים.
  • 7. מקררים את העוגה ומורחים עליה את מלית הלימון בצורה אחידה, עד שנוצר משטח חלק. מעבירים למקרר לשעתיים.
  • 8. מכינים את המרנג: מאדים את החלבונים והסוכר מעל אמבט מים חמים (בן מארי).
  • 9. מקציפים אותם עד שמתקבל קצף יציב.
  • 10. מזלפים את המרנג על עוגת הלימון בצורה נאה. מצננים, וחותכים למנות. אפשר להשחים את המרנג באמצעות ברנר. אם אין ברנר, אפשר להשחים בגריל של התנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully