- 1. מכינים את המלית: ממלאים סיר בחצי ליטר מים. מוסיפים לימון וסוכר, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
-
- 2. מערבבים בקערה את קמח תפוחי האדמה עם החלמונים.
-
- 3. כשמי הסוכר והלימון מגיעים לרתיחה, מוסיפים לסיר את תערובת קמח תפוחי האדמה והחלמונים. מערבבים על האש עד שמתקבל מרקם חלק.
-
- 4. מסירים מהאש, מקררים ומוסיפים את המרגרינה או החמאה. מערבבים היטב.
-
- 5. מכינים את בסיס העוגה: מערבבים במעבד מזון את המרגרינה, הסוכר והביצים, מיץ הלימון, גרידת הלימון וקמח המצה, עד שמתקבל בצק חלק.
-
- 6. מרפדים תבנית מרובעת, ואופים את הבסיס בחום של 170 מעלות, כ-15 דקות, עד שהוא משחים.
-
- 7. מקררים את העוגה ומורחים עליה את מלית הלימון בצורה אחידה, עד שנוצר משטח חלק. מעבירים למקרר לשעתיים.
-
- 8. מכינים את המרנג: מאדים את החלבונים והסוכר מעל אמבט מים חמים (בן מארי).
-
- 9. מקציפים אותם עד שמתקבל קצף יציב.
-
- 10. מזלפים את המרנג על עוגת הלימון בצורה נאה. מצננים, וחותכים למנות. אפשר להשחים את המרנג באמצעות ברנר. אם אין ברנר, אפשר להשחים בגריל של התנור.