- 1. הכנת הקמח: מערבבים יחד את כל החומרים של הקמח. שומרים במקרר, בשקית ואקום או בכלי אטום, עד שלושה שבועות מיום ההכנה.
-
- 2. מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-170 מעלות (חום בינוני). משמנים את השקעים בתבנית באמצעות תרסיס שמן, או מרפדים בעטרות נייר.
-
- 3. באמצעות מגבת סוחטים היטב את הגזרים מהנוזלים.
-
- 4. בקערה גדולה מנפים את תערובת הקמחים, קמח הטפיוקה, קמח האורז, הגואר גאם, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
-
- 5. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית בהירה. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
-
- 6. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמחים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגזרים, מיץ התפוזים ואגוזי המלך. מערבלים קלות.
-
- 7. ממלאים בבלילה את השקעים בתבנית. אופים בתנור החם 20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי עם מעט פירורים. מניחים את התבנית על רשת צינון ומצננים לחלוטין.
-
- 8. מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים היטב את הגבינה. מוסיפים את אבקת הסוכר וסירופ המייפל, ומערבבים עד שמתקבל מרקם קטיפתי ללא גושים. מצננים במקרר 15 דקות.
-
- 9. באמצעות סכין פאלטה או סכין שטוחה מורחים את הציפוי על המאפינס. מפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים, ומגישים.