מאפינס גזר ללא גלוטן
מי אמר שחייבים קמח כדי להכין מאפינס מפנקים וטעימים? קבלו מתכון ללא טיפה אחת של גלוטן, אבל עם הרבה מייפל, גזר וגבינה. מתאים במיוחד לשבועות.
(קרדיט: צילום דייב שחר עריכה אמיר קוטיגרו)
מחשבון המרות
- להכנת קמח רב תכליתי:
- 1 כוס קמח אורז
- 1כוס קמח טפיוקה
- ¾ כוס קמח/עמילן תפוח אדמה
- ½ כפית קסנטאן גם
- ל-12 מאפינס:
- 2 גזרים (170 גרם), קלופים ומגוררים
- 1/4 כוס (40 גרם) תערובת קמחים רב תכליתית ללא גלוטן (אופן ההכנה בסוף המתכון), או תערובת קנויה של קמח ללא גלוטן
- 1/4 כוס (30 גרם) קמח טפיוקה
- 1/4 כוס (40 גרם) קמח אורז לבן
- 1/4 כפית גואר גאם (להשיג בחנויות טבע)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
- 100 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- מיץ מ-1/2 תפוז (כ-1/4 כוס)
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קלויים וקצוצים + 3 כפות אגוזי מלך קלויים וקצוצים, לפיזור
- לציפוי גבינה-מייפל:
- 1/2 1 מכלים (375 גרם) גבינת שמנת 5% שומן, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר, מנופה
- 3 כפות סירופ מייפל טהור
- לשימון:
- תרסיס שמן קנולה
- 1. הכנת הקמח: מערבבים יחד את כל החומרים של הקמח. שומרים במקרר, בשקית ואקום או בכלי אטום, עד שלושה שבועות מיום ההכנה.
- 2. מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-170 מעלות (חום בינוני). משמנים את השקעים בתבנית באמצעות תרסיס שמן, או מרפדים בעטרות נייר.
- 3. באמצעות מגבת סוחטים היטב את הגזרים מהנוזלים.
- 4. בקערה גדולה מנפים את תערובת הקמחים, קמח הטפיוקה, קמח האורז, הגואר גאם, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- 5. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית בהירה. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
- 6. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמחים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגזרים, מיץ התפוזים ואגוזי המלך. מערבלים קלות.
- 7. ממלאים בבלילה את השקעים בתבנית. אופים בתנור החם 20 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי עם מעט פירורים. מניחים את התבנית על רשת צינון ומצננים לחלוטין.
- 8. מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים היטב את הגבינה. מוסיפים את אבקת הסוכר וסירופ המייפל, ומערבבים עד שמתקבל מרקם קטיפתי ללא גושים. מצננים במקרר 15 דקות.
- 9. באמצעות סכין פאלטה או סכין שטוחה מורחים את הציפוי על המאפינס. מפזרים מעל מעט אגוזי מלך קצוצים, ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה