מתכונים חמים

עוגת דבש ללא גלוטן

עם כמות נכבדת של דבש וללא גלוטן, העוגה הזו מפוצצת בטעם, אבל חסכונית בקלוריות

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

עוגת דבש ללא גלוטן של רשת קפה גרג (צילום: יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 12 עוגות אישיות
  • 5 ביצים מופרדות
  • ⅔ (135 גרם) כוס סוכר
  • ⅔ (240 גרם) כוס דבש
  • ½ (100 גרם) כוס שמן
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזים קצוצים
  • ½ כוס קמח שקדים
  • ½ (70 גרם) כוס קורנפלור
  • ¾ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית חומץ
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. בקערת נירוסטה נקייה לחלוטין מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף למשך שלוש דקות עד שהחלבונים מתקשים לדרגת גבעות קשיחות.
  • 3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הדבש והשמן.
  • 4. מערבבים יחד את קמח השקדים והקורנפלור.
  • 5. מוסיפים את התערובת היבשה תוך הקצפה, לקערת החלמונים.
  • 6. מערבבים בתוך כף מדידה את הסודה והחומץ, כך שיקציפו ומוסיפים מיד לקערת החלמונים. לאחר מכן מוסיפים גם את האגוזים הקצוצים.
  • 7. מקפלים את תערובות החלמונים עם תערובת החלבונים. יש לערבב בעדינות, רק עד לאיחוד התערובות.
  • 8. מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדות נייר אפייה ומשמנים. ממלאים עד לשני שליש גובה.
  • 9. אופים בתנור שחומם ל- 160 מעלות במשך 30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה נשאר יבש.
  • 10. בתום האפייה, משאירים את העוגה בתנור למשך 10 דקות לפחות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully