פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת דבש ללא גלוטן

      עם כמות נכבדת של דבש וללא גלוטן, העוגה הזו מפוצצת בטעם, אבל חסכונית בקלוריות. פינוק מתוק על יד הקפה של רשת קפה גרג

      15 מדרגים / 3.12 כוכבים

      עוגת דבש ללא גלוטן של רשת קפה גרג (יח
      עוגת דבש ללא גלוטן של רשת קפה גרג (יח"צ)

      מצרכים

      • עבור 12 עוגות אישיות
      • 5 ביצים מופרדות
      • ⅔ (135 גרם) כוס סוכר
      • ⅔ (240 גרם) כוס דבש
      • ½ (100 גרם) כוס שמן
      • 1 כוס (100 גרם) אגוזים קצוצים
      • ½ כוס קמח שקדים
      • ½ (70 גרם) כוס קורנפלור
      • ¾ כפית סודה לשתייה
      • ¼ כפית חומץ

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
      • 2. בקערת נירוסטה נקייה לחלוטין מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף למשך שלוש דקות עד שהחלבונים מתקשים לדרגת גבעות קשיחות.
      • 3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הדבש והשמן.
      • 4. מערבבים יחד את קמח השקדים והקורנפלור.
      • 5. מוסיפים את התערובת היבשה תוך הקצפה, לקערת החלמונים.
      • 6. מערבבים בתוך כף מדידה את הסודה והחומץ, כך שיקציפו ומוסיפים מיד לקערת החלמונים. לאחר מכן מוסיפים גם את האגוזים הקצוצים.
      • 7. מקפלים את תערובות החלמונים עם תערובת החלבונים. יש לערבב בעדינות, רק עד לאיחוד התערובות.
      • 8. מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדות נייר אפייה ומשמנים. ממלאים עד לשני שליש גובה.
      • 9. אופים בתנור שחומם ל- 160 מעלות במשך 30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה נשאר יבש.
      • 10. בתום האפייה, משאירים את העוגה בתנור למשך 10 דקות לפחות.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -