מתכונים חמים

דובשניות פריכות לראש השנה

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • למתקדמים

דובשניות (סמדר זורע ברמק)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים לכ-40 דובשניות:
  • ½ 1 כוס קמח (210 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כפית קינמון
  • ¼ כפית ציפורן טחון
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס סוכר חום או רגיל (50 גרם)
  • 3 כפות שמן (45 מ"ל)
  • ½ כוס דבש נוזלי (150 גרם)
  • לציפוי:
  • 1/3 כוס אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן.
  • 2. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
  • 3. מקציפים לחוד בקערת המיקסר את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
  • 4. יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן והדבש הנוזלי ומערבבים בכף.
  • 5. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
  • 6. יוצקים את העיסה לשני כלים קטנים בעלי מכסה אטום ושומרים בפריזר כשעתיים עד שתתגבש.
  • 7. מפזרים את אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. מוציאים כלי אחד מהפריזר ולוקחים ממנו בכפית בכל פעם כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ, ומגלגלים מיד באבקת הסוכר כך שהכדור יצופה כולו בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה.
  • 8. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק כמה סנטימטרים זה מזה ואופים מיד בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט.
  • 9. מוציאים את התבנית מהתנור, מפרידים את הדובשניות מנייר האפייה בעזרת מרית בעודן חמות ומצננים.
  • 10. מכינים דובשניות באותה דרך גם מהחלק השני של הבצק.
  • 11. שומרים את הדובשניות בכלי אטום לאחר צינון מלא.
  • *אפשר לשמור את עיסת הבצק בפריזר או במקרר גם כמה ימים.
  • כשהבצק קר מאוד הוא אינו דביק מדי וקל להכין את הכדורים. לכן כדאי לעבוד עם כמות קטנה מהבצק ואת השאר לשמור בינתיים בפריזר.
  • *כדי שהעוגיות יהיו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים יש לאפות זמן קצר ולהיזהר מחריכה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully