פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      דובשניות פריכות לראש השנה

      20 מדרגים / 3.63 כוכבים

      דובשניות (סמדר זורע ברמק) (מערכת וואלה! NEWS)
      דובשניות (סמדר זורע ברמק) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים לכ-40 דובשניות:
      • ½ 1 כוס קמח (210 גרם)
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 1/3 כפית קינמון
      • ¼ כפית ציפורן טחון
      • 50 גרם שקדים טחונים
      • 2 ביצים
      • ¼ כוס סוכר חום או רגיל (50 גרם)
      • 3 כפות שמן (45 מ"ל)
      • ½ כוס דבש נוזלי (150 גרם)
      • לציפוי:
      • 1/3 כוס אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן.
      • 2. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
      • 3. מקציפים לחוד בקערת המיקסר את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
      • 4. יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן והדבש הנוזלי ומערבבים בכף.
      • 5. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
      • 6. יוצקים את העיסה לשני כלים קטנים בעלי מכסה אטום ושומרים בפריזר כשעתיים עד שתתגבש.
      • 7. מפזרים את אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. מוציאים כלי אחד מהפריזר ולוקחים ממנו בכפית בכל פעם כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ, ומגלגלים מיד באבקת הסוכר כך שהכדור יצופה כולו בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה.
      • 8. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק כמה סנטימטרים זה מזה ואופים מיד בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט.
      • 9. מוציאים את התבנית מהתנור, מפרידים את הדובשניות מנייר האפייה בעזרת מרית בעודן חמות ומצננים.
      • 10. מכינים דובשניות באותה דרך גם מהחלק השני של הבצק.
      • 11. שומרים את הדובשניות בכלי אטום לאחר צינון מלא.
      • *אפשר לשמור את עיסת הבצק בפריזר או במקרר גם כמה ימים.
      • כשהבצק קר מאוד הוא אינו דביק מדי וקל להכין את הכדורים. לכן כדאי לעבוד עם כמות קטנה מהבצק ואת השאר לשמור בינתיים בפריזר.
      • *כדי שהעוגיות יהיו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים יש לאפות זמן קצר ולהיזהר מחריכה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -