- 1. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן.
-
- 2. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
-
- 3. מקציפים לחוד בקערת המיקסר את הביצים והסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
-
- 4. יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן והדבש הנוזלי ומערבבים בכף.
-
- 5. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
-
- 6. יוצקים את העיסה לשני כלים קטנים בעלי מכסה אטום ושומרים בפריזר כשעתיים עד שתתגבש.
-
- 7. מפזרים את אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. מוציאים כלי אחד מהפריזר ולוקחים ממנו בכפית בכל פעם כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ, ומגלגלים מיד באבקת הסוכר כך שהכדור יצופה כולו בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה.
-
- 8. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק כמה סנטימטרים זה מזה ואופים מיד בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט.
-
- 9. מוציאים את התבנית מהתנור, מפרידים את הדובשניות מנייר האפייה בעזרת מרית בעודן חמות ומצננים.
-
- 10. מכינים דובשניות באותה דרך גם מהחלק השני של הבצק.
-
- 11. שומרים את הדובשניות בכלי אטום לאחר צינון מלא.
-
- *אפשר לשמור את עיסת הבצק בפריזר או במקרר גם כמה ימים.
- כשהבצק קר מאוד הוא אינו דביק מדי וקל להכין את הכדורים. לכן כדאי לעבוד עם כמות קטנה מהבצק ואת השאר לשמור בינתיים בפריזר.
-
- *כדי שהעוגיות יהיו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים יש לאפות זמן קצר ולהיזהר מחריכה.