- 1. חותכים את מקלות הוניל לאורכם ובעזרת סכין קטנה מגרדים את כל המילוי אל תוך קערת מיקסר עם וו גיטרה (K).
- 2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות, מוסיפים לגרגרי הווניל יחד עם אבקת הסוכר והחלמון ומעבדים עד קבלת מרקם קרמי.
- 4. מוסיפים את המלח והקמח ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. עוטפים ומכניסים למקרר לשעתיים, או אפילו ללילה.
- 5.חותכים את הבצק ל- 8 חלקים ומגלגלים כל חתיכה לגליל בקוטר העוגייה שנבחר (העוגייה כמעט ולא תופחת באפיה כך שגודל הגליל יהיה כמעט זהה לזו המוכנה).
- * בשלב זה ניתן לשמור את הבצק בהקפאה עד השימוש.
- 6. מברישים את הגלילים בביצה ומגלגלים בצלחת עמוקה מלאה בסוכר הדמררה.
- 7. פורסים בעזרת סכין חדה, את הגליל לעוגיות ברוחב חצי אצבע, מסדרים ברווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
- 11. אופים למשך כ -20 דקות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, ועוד 10 דקות ב- 100 מעלות.
- ** השימוש בחמאה בלבד, בשילוב הלחות באזורנו, מחייב את שלב האפייה ב- 100 מעלות, כדי להבטיח שהעוגיות יתייבשו היטב וישמרו לזמן ארוך.
- אחסון:
- כדי לשמור על פריכות עוגיות חמאה יש לשמור אותם במקום יבש ככול הניתן. לתקופה ארוכה יותר ממספר ימים עדיף במקפיא ולא במקרר.