וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות יהלום חמאתיות

הקונדיטור עופר גל מבוטיק סנטרל אפה לנו עוגיות חמאה מצופות גרגרי סוכר לכבוד הגעתו לביקור של הנסיך ויליאם בארץ

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגיות חמאה. בוטיק סנטרל,
עוגיות חמאה/בוטיק סנטרל

מצרכים למתכון

  • כמות: 40 עוגיות
  • מצרכים:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות) אבקת סוכר
  • 350 גרם חמאה
  • 1 חלמון
  • 2 מקלות וניל
  • מעט מלח ים דק
  • 1 ביצה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה בהיר

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את מקלות הוניל לאורכם ובעזרת סכין קטנה מגרדים את כל המילוי אל תוך קערת מיקסר עם וו גיטרה (K).
  • 2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות, מוסיפים לגרגרי הווניל יחד עם אבקת הסוכר והחלמון ומעבדים עד קבלת מרקם קרמי.
  • 4. מוסיפים את המלח והקמח ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. עוטפים ומכניסים למקרר לשעתיים, או אפילו ללילה.
  • 5.חותכים את הבצק ל- 8 חלקים ומגלגלים כל חתיכה לגליל בקוטר העוגייה שנבחר (העוגייה כמעט ולא תופחת באפיה כך שגודל הגליל יהיה כמעט זהה לזו המוכנה).
  • * בשלב זה ניתן לשמור את הבצק בהקפאה עד השימוש.
  • 6. מברישים את הגלילים בביצה ומגלגלים בצלחת עמוקה מלאה בסוכר הדמררה.
  • 7. פורסים בעזרת סכין חדה, את הגליל לעוגיות ברוחב חצי אצבע, מסדרים ברווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
  • 11. אופים למשך כ -20 דקות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, ועוד 10 דקות ב- 100 מעלות.
  • ** השימוש בחמאה בלבד, בשילוב הלחות באזורנו, מחייב את שלב האפייה ב- 100 מעלות, כדי להבטיח שהעוגיות יתייבשו היטב וישמרו לזמן ארוך.
  • אחסון:
  • כדי לשמור על פריכות עוגיות חמאה יש לשמור אותם במקום יבש ככול הניתן. לתקופה ארוכה יותר ממספר ימים עדיף במקפיא ולא במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully