וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראוניז בטטות

מתכון מפתיע לבראוניז בטטות תמרים וקקאו של אלה מילס (Ella Mills) בלוגרית בריטית בעלת הבלוג Deliciously Ella, שכבשו את הרשת

מתכון מאת: מערכת וואלה

בראוניז של אלה מילס. צילום מסך מתוך יוטיוב, צילום מסך
בראוניז של אלה מילס/צילום מסך מתוך יוטיוב

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור תבנית בגודל 22X22 ס"מ
  • 1/2 ק"ג בטטות
  • 12 תמרים מזן מג'הול מגולענים
  • 6 כפות מייפל טבעי
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • קורט מלח
  • 100 גרם שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 6 כפות אבקת קקאו איכותית
  • לציפוי:
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות חמאת שקדים (כמו שקדיה)
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות קטנות, מניחים בסיר אידוי ומאדים כ-20 דקות עד ריכוך.
  • 3. מכניסים את הבטטות הרכות עם התמרים למעבד מזון ומעבדים יחד בערך דקה.
  • 4. מערבבים את שאר המרכיבים בקערה ומוסיפים אותם יחד לתוך מעבד המזון. חוזרים לעבד את הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 5. מעבירים את העיסה לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 40-50 דקות. דוקרים בקיסם ובודקים שיוצר יבש.
  • 6. מוציאים את העוגה מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומקררים לפחות 10 דקות.
  • 7. בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את החומרים יחד על אש נמוכה. מכנים למקפיא ל-15 דקות ואז למקרר ל-15 דקות נוספות.
  • 8. רק כשהעוגה קרה לחלוטין מורחים את הציפוי (אחרת הוא יימס) וחותכים לקוביות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully