בראוניז בטטות
מתכון מפתיע לבראוניז בטטות תמרים וקקאו של אלה מילס (Ella Mills) בלוגרית בריטית בעלת הבלוג Deliciously Ella, שכבשו את הרשת
בראוניז של אלה מילס (צילום: צילום מסך, צילום מסך מתוך יוטיוב)
מחשבון המרות
- כמות: עבור תבנית בגודל 22X22 ס"מ
- 1/2 ק"ג בטטות
- 12 תמרים מזן מג'הול מגולענים
- 6 כפות מייפל טבעי
- 100 גרם שקדים טחונים
- 2 כפות שמן קוקוס
- קורט מלח
- 100 גרם שיבולת שועל מהירת הכנה
- 6 כפות אבקת קקאו איכותית
- לציפוי:
- 2 כפות שמן קוקוס
- 2 כפות חמאת שקדים (כמו שקדיה)
- 1 כף סירופ מייפל
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות קטנות, מניחים בסיר אידוי ומאדים כ-20 דקות עד ריכוך.
- 3. מכניסים את הבטטות הרכות עם התמרים למעבד מזון ומעבדים יחד בערך דקה.
- 4. מערבבים את שאר המרכיבים בקערה ומוסיפים אותם יחד לתוך מעבד המזון. חוזרים לעבד את הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- 5. מעבירים את העיסה לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 40-50 דקות. דוקרים בקיסם ובודקים שיוצר יבש.
- 6. מוציאים את העוגה מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומקררים לפחות 10 דקות.
- 7. בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את החומרים יחד על אש נמוכה. מכנים למקפיא ל-15 דקות ואז למקרר ל-15 דקות נוספות.
- 8. רק כשהעוגה קרה לחלוטין מורחים את הציפוי (אחרת הוא יימס) וחותכים לקוביות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה