עוגת גזר בלי סוכר
האם יכולה להיות עוגה מתוקה וטעימה מאוד, שלא תכיל אפילו גרגר אחד של סוכר? כמובן שכן: פשוט נסו את עוגת הגזר הזו, ותראו איך מעתה והלאה, תתחילו להפחית בסוכר בשאר העוגות שלכם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית אינגליש קייק:
- 30 מ"ל שמן
- 4 כפיות תחליף סוכר
- 150 גרם קמח
- קורט א. אפייה
- קורט סודה לשתיה
- קורט קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- 2 ביצים
- 200 גרם גזר שטוף ומגורד
- 40 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את השמן עם הסוכר.
- 3. לאחר מכן מוסיפים קמח, א. אפייה, סודה לשתייה, קורט קינמון ואגוז מוסקט ומערבבים. מנקים את דפנות המיקסר ומוסיפים את הביצים ומערבלים מעט.
- 4. מנקים שוב את דפנות המיקסר ומוסיפים את הגזר. מערבבים מעט ומוסיפים את אגוזי הפקאן.
- 5. מוזגים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 40 דקות.
- 6. שומרים בכלי אטום.