סלק אדום קר (ש?ו?ונ?ד?אר מ?ס?לוּק)
מנה אותנטית של קינוח סלק קר שהוגש בדרך כלל כקינוח קר לאחר החמין של שבת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 6 סלקים אדומים
- 2 כפות גדושות סוכר
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את הסלקים, קולפים וחותכים לרבעים. מכניסים לסיר ומוסיפים מים עד כיסוי.
- 2. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הסוכר. מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל כשעה נוספת, עד שהסלק התרכך.
- 3. מצננים ומכניסים למקרר למשך שעה.
- 4. מגישים את הסלק בצלוחיות קטנות ואישיות, יחד עם הנוזל.