סלט סלק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג סלק אדום, מבושל, אפוי או מוכן בוואקום
- 5 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות פלפל שאטה גרוס
- 2 כפיות מלח גס
- 2 כפיות כמון
- כף לימון סחוט טרי
- 2 כוסות סוכר (לא, זו לא טעות ואכן מדובר ב-2 כוסות)
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הסלק לקוביות או לפרוסות.
- 2. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים קלות.
- 3. מוסיפים פפריקה ומלח, ומערבבים היטב.
- 4. מכניסים את הסלק לסיר מבלי לערבב, ומוסיפים את השאטה, כמון וסוכר.
- 5. מבשלים על להבה בינונית, למשך כ-5-10 דקות. הסוכר מתקרמל לאט לאט. בשלב זה מערבבים מעט ובאיטיות.
- 6. ממשיכים בבישול על להבה בינונית למשך 10-15 דקות נוספות. רגע לפני שמסירים מהאש מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים בעדינות.