וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט סלק

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

סלט סלק של אבי לוי. טלי מאייר
סלט סלק של אבי לוי

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג סלק אדום, מבושל, אפוי או מוכן בוואקום
  • 5 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פלפל שאטה גרוס
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 כפיות כמון
  • כף לימון סחוט טרי
  • 2 כוסות סוכר (לא, זו לא טעות ואכן מדובר ב-2 כוסות)

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הסלק לקוביות או לפרוסות.
  • 2. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים קלות.
  • 3. מוסיפים פפריקה ומלח, ומערבבים היטב.
  • 4. מכניסים את הסלק לסיר מבלי לערבב, ומוסיפים את השאטה, כמון וסוכר.
  • 5. מבשלים על להבה בינונית, למשך כ-5-10 דקות. הסוכר מתקרמל לאט לאט. בשלב זה מערבבים מעט ובאיטיות.
  • 6. ממשיכים בבישול על להבה בינונית למשך 10-15 דקות נוספות. רגע לפני שמסירים מהאש מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים בעדינות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully