וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גבינת שחת עם סלק צלוי

מתכון של השף נעם דקרס, מביסטרו "ברקרולה" בכפר סבא.

מתכון מאת: מערכת וואלה

גבינת שחת עם סלק קלוי של ברקרולה.
גבינת שחת עם סלק קלוי של ברקרולה

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 1 חב' גבינת "שחת" של מחלבת ברקנית
  • 4 סלקים בינוניים
  • מעט קנמון ופלפל אנגלי
  • אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
  • חומץ בן יין אדום
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אספרגוס טרי ועבה לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מקלפים את הסלקים וחותכים לפלחים בעובי 1.5 ס"מ. מערבבים בקערה עם מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור, קורט קנמון וקורט פלפל אנגלי טחון.
  • 3. אופים בכלי מכוסה בתנור עד שמתרכך (כשעה וחצי). מצננים.
  • 4. מחצית מהסלק קוצצים לקוביות קטנות (כחצי ס"מ). את הקוביות מערבבים עם כמות נדיבה של חומץ בן יין אדום, שמן זית ומלח.
  • 5. חותכים את גבינת השחת לשמונה חריצים שווים.
  • 6. עורמים על צלחת 5-6 פלחי סלק עם שני חריצי גבינה, מפזרים מעל כף נדיבה של קוביות הסלק המתובלת ועוד שתי כפות על הצלחת עצמה, מפזרים אגוזי מלך מעל.
  • 7. חותכים את האספרגוס מנדולינה לפרוסות דקיקות ומניחים מעל כל ערמה של סלקים וגבינה, מזליפים מעט שמן זית ומלח מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully