- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. מקלפים את הסלקים וחותכים לפלחים בעובי 1.5 ס"מ. מערבבים בקערה עם מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור, קורט קנמון וקורט פלפל אנגלי טחון.
-
- 3. אופים בכלי מכוסה בתנור עד שמתרכך (כשעה וחצי). מצננים.
-
- 4. מחצית מהסלק קוצצים לקוביות קטנות (כחצי ס"מ). את הקוביות מערבבים עם כמות נדיבה של חומץ בן יין אדום, שמן זית ומלח.
-
- 5. חותכים את גבינת השחת לשמונה חריצים שווים.
-
- 6. עורמים על צלחת 5-6 פלחי סלק עם שני חריצי גבינה, מפזרים מעל כף נדיבה של קוביות הסלק המתובלת ועוד שתי כפות על הצלחת עצמה, מפזרים אגוזי מלך מעל.
-
- 7. חותכים את האספרגוס מנדולינה לפרוסות דקיקות ומניחים מעל כל ערמה של סלקים וגבינה, מזליפים מעט שמן זית ומלח מעל.