סביצ'ה סלק
מתכון של אבי קונפורטי, מסעדת "צ'ימיצ'נגה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 סועדים:
- 6 סלקים בינוניים, רצוי סלק סוכר אורגני
- 2 ליים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כף שמן שקדים
- 2 חבילות עלי מיקרו ונבטים (סלק, בזיל סגול, מנטה שחורה, צנונית, רוקט, שום, חמניות)
- 200 גר' גבינה כחולה ( כמו גבינת קברלה ספרדית)
- 4 כפות שקדים קלויים
- לוינגרט שקדים וצ'ילי:
- 100 מ''ל שמן שקדים טהור
- 50 מ''ל חומץ שזיפים שחור או חומץ שרי כהה
- 1 צ'ילי ירוק קלוי ללא קליפה וזרעים
- 1 שאלוט קלוף
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- מעט מלח
אופן ההכנה
- 1. צולים 4 סלקים עם כיסוי של נייר כסף בחום של 180 מעלות כ-30 דקות (עד לדרגת אל-דנטה). מקלפים את הסלקים וחותכים לפלחים יפים.
- 2. את שני הסלקים הנותרים קולפים ופורסים לפרוסות דקיקות המתאימות לסביצ'ה (אפשרי במנדולינה), ומשרים במיץ ליים, סוכר, מלח ושמן שקדים.
- 3. מרסקים את כל מרכיבי הוויניגרט שקדים וצ'ילי בבלנדר ומסננים.
- 4. מניחים את הפרוסות הדקיקות, מעליהן את פלחי הסלק ואז את העלים. יוצקים את הוינגרט מעל.