מתכונים חמים

סביצ'ה סלק

מתכון של אבי קונפורטי, מסעדת "צ'ימיצ'נגה".

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

סביצה סלק של צימיצנגה (צילום: יח"צ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4 סועדים:
  • 6 סלקים בינוניים, רצוי סלק סוכר אורגני
  • 2 ליים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף שמן שקדים
  • 2 חבילות עלי מיקרו ונבטים (סלק, בזיל סגול, מנטה שחורה, צנונית, רוקט, שום, חמניות)
  • 200 גר' גבינה כחולה ( כמו גבינת קברלה ספרדית)
  • 4 כפות שקדים קלויים
  • לוינגרט שקדים וצ'ילי:
  • 100 מ''ל שמן שקדים טהור
  • 50 מ''ל חומץ שזיפים שחור או חומץ שרי כהה
  • 1 צ'ילי ירוק קלוי ללא קליפה וזרעים
  • 1 שאלוט קלוף
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • מעט מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. צולים 4 סלקים עם כיסוי של נייר כסף בחום של 180 מעלות כ-30 דקות (עד לדרגת אל-דנטה). מקלפים את הסלקים וחותכים לפלחים יפים.
  • 2. את שני הסלקים הנותרים קולפים ופורסים לפרוסות דקיקות המתאימות לסביצ'ה (אפשרי במנדולינה), ומשרים במיץ ליים, סוכר, מלח ושמן שקדים.
  • 3. מרסקים את כל מרכיבי הוויניגרט שקדים וצ'ילי בבלנדר ומסננים.
  • 4. מניחים את הפרוסות הדקיקות, מעליהן את פלחי הסלק ואז את העלים. יוצקים את הוינגרט מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully