סלט סלק עם בצל כבוש
סלט סלק עם בצל כבוש (צילום: דנה מאירזון)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 3 סלקים בינוניים, טריים מאד
- 1 כפית גרגרי כמון שלמים, קלויים
- שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח
- 1-2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות, גם החלק הלבן
- לבצלים:
- 10 בצלצלי פנינה או שאלוט
- 1 כוס מים
- 1 כף שטוחה מלח גס
- 1 כף סוכר
- 5 גרגרי פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
- ¼ כוס חומץ בלסמי
- שמן זית או קנולה
- 1. מכינים את הבצלים: קולפים את הבצלים ומשאירים את תחתית השורש מחוברת, כדי שהבצל לא יתפרק. מניחים בקערה או צנצנת שתכיל גם את הנוזל.
- 2. בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל המרכיבים פרט לשמן. יוצקים על הבצלצלים ומניחים בצד עד שמגיע לטמפ' החדר. מכסים ומניחים במקרר לילה אחד לפחות.
- 3. מסננים מהנוזלים. מניחים בצנצנת ומוסיפים שתי כפות חומץ בלסמי. מערבבים היטב ומכסים בשמן זית או שמן קנולה. שומרים בקירור. יישמר חודש לפחות.
- 4. שוטפים את הסלקים, מסירים עלים ושורש ולא מקלפים. מבשלים במים עם כפית סוכר ומעט מלח עד ריכוך, כחצי שעה עד 45 דקות.
- 5. מוציאים ממי הבישול ומצננים היטב. קולפים וחותכים לשמיניות.
- 6. חותכים את הבצלים הכבושים לרבעים ומניחים עם הסלק בקערת ערבוב. כמות הבצל היא לפי טעמכם האישי.
- 7. מוסיפים חומץ, שמן זית ומלח לפי הטעם ומערבבים.
- 8. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את הבצל הירוק ואת גרגרי הכמון ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה