- 1. מכינים את הבצלים: קולפים את הבצלים ומשאירים את תחתית השורש מחוברת, כדי שהבצל לא יתפרק. מניחים בקערה או צנצנת שתכיל גם את הנוזל.
-
- 2. בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל המרכיבים פרט לשמן. יוצקים על הבצלצלים ומניחים בצד עד שמגיע לטמפ' החדר. מכסים ומניחים במקרר לילה אחד לפחות.
-
- 3. מסננים מהנוזלים. מניחים בצנצנת ומוסיפים שתי כפות חומץ בלסמי. מערבבים היטב ומכסים בשמן זית או שמן קנולה. שומרים בקירור. יישמר חודש לפחות.
-
- 4. שוטפים את הסלקים, מסירים עלים ושורש ולא מקלפים. מבשלים במים עם כפית סוכר ומעט מלח עד ריכוך, כחצי שעה עד 45 דקות.
-
- 5. מוציאים ממי הבישול ומצננים היטב. קולפים וחותכים לשמיניות.
-
- 6. חותכים את הבצלים הכבושים לרבעים ומניחים עם הסלק בקערת ערבוב. כמות הבצל היא לפי טעמכם האישי.
-
- 7. מוסיפים חומץ, שמן זית ומלח לפי הטעם ומערבבים.
-
- 8. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את הבצל הירוק ואת גרגרי הכמון ומגישים.