מתכונים חמים

סלט סלק עם בצל כבוש

מתכון מאת: נועם דקרס, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלט סלק עם בצל כבוש (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 3 סלקים בינוניים, טריים מאד
  • 1 כפית גרגרי כמון שלמים, קלויים
  • שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח
  • 1-2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות, גם החלק הלבן
  • לבצלים:
  • 10 בצלצלי פנינה או שאלוט
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שטוחה מלח גס
  • 1 כף סוכר
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • ¼ כוס חומץ בלסמי
  • שמן זית או קנולה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצלים: קולפים את הבצלים ומשאירים את תחתית השורש מחוברת, כדי שהבצל לא יתפרק. מניחים בקערה או צנצנת שתכיל גם את הנוזל.
  • 2. בסיר קטן – מביאים לרתיחה את כל המרכיבים פרט לשמן. יוצקים על הבצלצלים ומניחים בצד עד שמגיע לטמפ' החדר. מכסים ומניחים במקרר לילה אחד לפחות.
  • 3. מסננים מהנוזלים. מניחים בצנצנת ומוסיפים שתי כפות חומץ בלסמי. מערבבים היטב ומכסים בשמן זית או שמן קנולה. שומרים בקירור. יישמר חודש לפחות.
  • 4. שוטפים את הסלקים, מסירים עלים ושורש ולא מקלפים. מבשלים במים עם כפית סוכר ומעט מלח עד ריכוך, כחצי שעה עד 45 דקות.
  • 5. מוציאים ממי הבישול ומצננים היטב. קולפים וחותכים לשמיניות.
  • 6. חותכים את הבצלים הכבושים לרבעים ומניחים עם הסלק בקערת ערבוב. כמות הבצל היא לפי טעמכם האישי.
  • 7. מוסיפים חומץ, שמן זית ומלח לפי הטעם ומערבבים.
  • 8. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את הבצל הירוק ואת גרגרי הכמון ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully