סלט סלק אפוי
מתכון מפורום האוכל של וואלה! מתאים לאירוח מרשים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג סלק
- שמן זית
- זרעי כוסברה קלויים
- טימין
- מלח ופלפל
- לרוטב ויניגרט:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ קלמנטינות
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 2 כפות חומץ בניוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
- 2. מניחים את הסלקים בתבנית מרופדת בנייר אלומיניום ביחד עם ענפי הטימין, זרעי הכוסברה, מלח ופלפל ומעל זולפים מעט שמן זית ומים באותו יחס. אופים כשעה וחצי או עד שהסלקים רכים לחלוטין.
- 3. מצננים, קולפים וחותכים לפרוסות. מערבבים את חומרי הויניגרט ויוצקים על הסלקים.
- 4. מקררים למשך שעה על מנת שהטעמים יתמזגו. מקשטים בעלי טרגון ובמעט עירית קצוצה.