- 1.הכנת הקלתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים ביצה יחד עם שליש מכמות הקמח עד קבלת מסה אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק חלק. מפסיקים את פעולת המיקסר ועוטפים את הבצק בניילון נצמד. מצננים כשעתיים לפחות.
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה. מעבירים את הבצק לתבנית פאי, מהדקים את הדפנות ודוקרים את התחתית במזלג.
-
- 3. אופים כ- 15 דק' לאפייה חלקית (מומלץ להניח משקולות אפייה על פני הבצק או קטניות יבשות על מנת למנוע צניחתו בעת האפייה).
-
- 4.הכנת המלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית עד קבלת בלילה חלקה. מוזגים לתוך קלתית הפאי ומחזירים לתנור ל-50-55 דקות נוספות.
-
- 5. מוציאים ומגישים בטמפ' החדר עם קצפת בצד.