מתכונים חמים

פמפקין פאי (פאי דלעת)

מיכל אפשטיין מקונדיטוריה EATS עם מתכון ילדות אהוב שלה לפמפקין פאי. פאי דלעת ארומטי עם קצפת שנהוג במיוחד לאכול בליל כל הקדושים

מתכון מאת: מיכל אפשטיין ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

פאי דלעת (פמפקין פאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ או תבניות אישיות
  • לקלתית בצק פריך:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 שקית אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 300 גרם קמח
  • למלית:
  • 750 גרם דלעת מבושלת ומסוננת
  • 3 ביצים
  • 170 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 3/4 כפית מלח
  • 350 מל' שמנת מתוקה
  • להגשה
  • קצפת

אופן ההכנה

  • 1.הכנת הקלתית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים ביצה יחד עם שליש מכמות הקמח עד קבלת מסה אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק חלק. מפסיקים את פעולת המיקסר ועוטפים את הבצק בניילון נצמד. מצננים כשעתיים לפחות.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה. מעבירים את הבצק לתבנית פאי, מהדקים את הדפנות ודוקרים את התחתית במזלג.
  • 3. אופים כ- 15 דק' לאפייה חלקית (מומלץ להניח משקולות אפייה על פני הבצק או קטניות יבשות על מנת למנוע צניחתו בעת האפייה).
  • 4.הכנת המלית: מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית עד קבלת בלילה חלקה. מוזגים לתוך קלתית הפאי ומחזירים לתנור ל-50-55 דקות נוספות.
  • 5. מוציאים ומגישים בטמפ' החדר עם קצפת בצד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully