מתכונים חמים

טארט שקדים ודלעת עם קרם לבנה

מתכון מאת: עומר זרניצקי, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

טארט שקדים ודלעת של "ארייה"

מחשבון המרות

מצרכים

  • לסבלה שקדים:
  • 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 75 גרם סוכר
  • 150 גרם (1 כוס) קמח
  • 1/2 מקל וניל מגורד
  • קורט מלח
  • 60 גרם שקדים קלויים וקצוצים
  • חומרים למלית הדלעת:
  • 500 גרם דלעת או דלעת ערמונים, שבושלה עד ריכוך
  • 2 ביצים
  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר חום דמררה
  • 90 גרם (4 כפות) דבש
  • 10 גרם (כף גדושה) קורנפלור
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • חומרים לקרם לבנה:
  • 125 גרם שמנת מתוקה
  • 60 גרם לבנה
  • 20 גרם (1/2 2 כפות) אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את סבלה השקדים: במיקסר עם גיטרה מעבדים חמאה וקמח עד שמתקבלים פירורים.
  • 2. מוסיפים את מקל הווניל המגורד, הסוכר והמלח, עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השקדים וממשיכים לעבד עוד דקה.
  • 3. מוציאים את הבצק ומניחים בין שני ניירות אפייה. מרדדים אותו לעובי של 4 מ"מ.
  • 4. חותכים מלבן שגודלו 3X10 ס"מ. מקררים את הבצק.
  • 5. מעבירים את המלבנים לתבנית שרופדה בנייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות, לכ-17-20 דקות, עד שמתקבל גוון חום-זהוב.
  • 6. מכינים את מלית הדלעת: מבשלים את הדלעת במים, עד שהיא מתפרקת. מסננים מהמים.
  • 7. טוחנים את הדלעת בבלנדר יד יחד עם שאר החומרים, עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה.
  • 8. משמנים תבנית סיליקון שצורתה אובלית, ויוצקם פנימה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-20דקות. אחרי האפייה מקררים ומשחררים מהסיליקון.
  • 9. מכינים את קרם הלבנה: מקציפים את כל החומרים יחד, לקרם אחיד ויציב.
  • 10. מרכיבים את המנה: על מלבן בצק אפוי מניחים 3 מליות דלעת אפויות, וביניהן מזלפים קרם לבנה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully