- 1. מכינים את סבלה השקדים: במיקסר עם גיטרה מעבדים חמאה וקמח עד שמתקבלים פירורים.
-
- 2. מוסיפים את מקל הווניל המגורד, הסוכר והמלח, עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השקדים וממשיכים לעבד עוד דקה.
-
- 3. מוציאים את הבצק ומניחים בין שני ניירות אפייה. מרדדים אותו לעובי של 4 מ"מ.
-
- 4. חותכים מלבן שגודלו 3X10 ס"מ. מקררים את הבצק.
-
- 5. מעבירים את המלבנים לתבנית שרופדה בנייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות, לכ-17-20 דקות, עד שמתקבל גוון חום-זהוב.
-
- 6. מכינים את מלית הדלעת: מבשלים את הדלעת במים, עד שהיא מתפרקת. מסננים מהמים.
-
- 7. טוחנים את הדלעת בבלנדר יד יחד עם שאר החומרים, עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה.
-
- 8. משמנים תבנית סיליקון שצורתה אובלית, ויוצקם פנימה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לכ-20דקות. אחרי האפייה מקררים ומשחררים מהסיליקון.
-
- 9. מכינים את קרם הלבנה: מקציפים את כל החומרים יחד, לקרם אחיד ויציב.
-
- 10. מרכיבים את המנה: על מלבן בצק אפוי מניחים 3 מליות דלעת אפויות, וביניהן מזלפים קרם לבנה.