סוכריות דלעת בפונדו שוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 קילו דלעת
- 360 מ"ל (1/2 1 כוסות) מים
- 500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) יין לבן
- 2 יחידות ציפורן
- 2 כוכבי אניס
- 1 מקל קינמון
- גרדה מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- גרדה מתפוז אחד
- 200 גרם שוקולד איכותי
- 200 מ"ל שמנת 32% שומן
אופן ההכנה
- 1. קורצים מהדלעת כדורים, בעזרת כף פריזיאן.
- 2. מבשלים בסיר את כדורי הדלעת יחד עם המים, הסוכר, היין, הציפורן, האניס, הקינמון, מיץ הלימון וגרידות התפוז והלימון. מרתיחים ומורידים מהאש. מקררים.
- 3. מכינים את הפונדו: מבשלים שוקולד ושמנת בסיר, עד המסה, מערבבים לתערובת הומוגנית ומקררים.
- 4. בהגשה: משפדים על קיסמים ארוכים את סוכריות הדלעת, מסדרים על פלטת עץ, ומצרפים ליד קערה עם השוקולד החמים.