פונדו גבינות

יולהשפיל מפורום וואלה! אוכל עם מתכון משלה לפונדו גבינות, כזה שמכינים בעיקר כיש הרבה אורחים, ובחוץ משתוללות הרוחות והגשם יורד חזק על הגגות.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
אילוסטרציה. ShutterStock, ShutterStock
אילוסטרציה(צילום: ShutterStock)

מצרכים

  • ל-6-10 סועדים:
  • 200 גר' גבינת אמנטל
  • 250 גר' צ'דר
  • 250 גר' טל העמק
  • שן שום טרייה, קלופה וחצויה לאורך
  • 11/2-2 כוסות יין לבש יבש
  • 11/2 כפות קורנפלור, מעורבבות בכ-4 כפות מים קרים, לכדי משחה נוזלית
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  • (אפשר להוסיף גם ליקר קירש)

אופן ההכנה

  • 1. משפשפים את פנים סיר הבישול עם שן השום החצויה (לא מבשלים את הפונדו בסיר הפונדו. הסיר הוא רק להגשה לשולחן). אחר כך מניחים את השן בסיר, מוסיפים יין ומרתיחים.
  • 2. מכניסים כמה חופנים מתערובת הגבינות וממיסים ביין.
  • 3. מוסיפים חלק ממשחת הקורנפלור הנוזלית שהוכנה כדי לאחד את הכל יחד, וכדי להסמיך את העסק.
  • 4. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומבשלים כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהכל סמיך, אחיד ומבעבע.
  • 5. כשמוכן מעבירים בזהירות לכלי הפונדו (שמכיוון שהוא משוך בשמן לשם הגנתו, צריך קצת להלהיט אותו על הכיריים, כדי שהשמן יתחמם ויתנדף, זהירות לא לשרוף!). את הכלי מעבירים בזהירות לשולחן האירוח ומניחים על המעמד שלו מעל לכהליה או נרות קטנים.
  • 6. לטבילה ניתן להשתמש במקלות בצק מלוחים, ירקות, קרוטונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully