- 1. משפשפים את פנים סיר הבישול עם שן השום החצויה (לא מבשלים את הפונדו בסיר הפונדו. הסיר הוא רק להגשה לשולחן). אחר כך מניחים את השן בסיר, מוסיפים יין ומרתיחים.
-
- 2. מכניסים כמה חופנים מתערובת הגבינות וממיסים ביין.
-
- 3. מוסיפים חלק ממשחת הקורנפלור הנוזלית שהוכנה כדי לאחד את הכל יחד, וכדי להסמיך את העסק.
-
- 4. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומבשלים כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהכל סמיך, אחיד ומבעבע.
-
- 5. כשמוכן מעבירים בזהירות לכלי הפונדו (שמכיוון שהוא משוך בשמן לשם הגנתו, צריך קצת להלהיט אותו על הכיריים, כדי שהשמן יתחמם ויתנדף, זהירות לא לשרוף!). את הכלי מעבירים בזהירות לשולחן האירוח ומניחים על המעמד שלו מעל לכהליה או נרות קטנים.
-
- 6. לטבילה ניתן להשתמש במקלות בצק מלוחים, ירקות, קרוטונים.