לביבות סומאק וזיתים עם יוגורט בתיבול זעתר

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה!
לביבות של פיליס גלזר

מצרכים

  • ל-8 – 10 לביבות
  • 1 כף תבלין סומאק יבש (או יותר לפי הטעם)
  • 1 כוס בצל קצוץ דק
  • 2 כפות שום כתוש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-3 כפות זיתים שחורים (עדיף בשמן או במלח)
  • 1 כוס קמח 70% מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כפית מלח שטוחה
  • 2-1//2 2 כפיות מים חמים
  • שמן זית לטיגון
  • לרוטב: יוגורט עזים סמיך ו-2 כפיות זעתר

אופן ההכנה

  • 1.יוצקים את רבע כוס השמן למחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום עד שהם מוזהבים. מערבבים פנימה את הרצועות הזיתים (או זיתים קצוצים) ושמים בצד.
  • 2. מנפים ביחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח. מוסיפים את הסומאק, תערובת הבצל והשום והביצים הטרופות. התערובת תהיה סמיכה. בוחשים פנימה 2 כפות מים (או יותר לפי הצורך) כדי שהמרקם יהיה זהה לבלילה סמיכה לפנקייק.
  • 3. מחממים כ-3 כפות שמן זית נוסף במחבת ובעזרת כוס קטנה או תרווד, יוצרים לביבות ומטגנים כ-3-4 כל פעם עד שהן מוזהבות משני הצדדים.
  • 4. להגשה: מערבבים את היוגורט עם הזעתר, מתבלים במלח ופלפל ומגישים מעל הלביבות. לגיוון הרוטב אפשר להוסיף כמה טיפות שמן זית, טחינה, או מיץ לימון, אם רוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully