מתכונים חמים

לביבות סומאק וזיתים עם יוגורט בתיבול זעתר

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לביבות של פיליס גלזר

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 – 10 לביבות
  • 1 כף תבלין סומאק יבש (או יותר לפי הטעם)
  • 1 כוס בצל קצוץ דק
  • 2 כפות שום כתוש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-3 כפות זיתים שחורים (עדיף בשמן או במלח)
  • 1 כוס קמח 70% מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כפית מלח שטוחה
  • 2-1//2 2 כפיות מים חמים
  • שמן זית לטיגון
  • לרוטב: יוגורט עזים סמיך ו-2 כפיות זעתר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.יוצקים את רבע כוס השמן למחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום עד שהם מוזהבים. מערבבים פנימה את הרצועות הזיתים (או זיתים קצוצים) ושמים בצד.
  • 2. מנפים ביחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח. מוסיפים את הסומאק, תערובת הבצל והשום והביצים הטרופות. התערובת תהיה סמיכה. בוחשים פנימה 2 כפות מים (או יותר לפי הצורך) כדי שהמרקם יהיה זהה לבלילה סמיכה לפנקייק.
  • 3. מחממים כ-3 כפות שמן זית נוסף במחבת ובעזרת כוס קטנה או תרווד, יוצרים לביבות ומטגנים כ-3-4 כל פעם עד שהן מוזהבות משני הצדדים.
  • 4. להגשה: מערבבים את היוגורט עם הזעתר, מתבלים במלח ופלפל ומגישים מעל הלביבות. לגיוון הרוטב אפשר להוסיף כמה טיפות שמן זית, טחינה, או מיץ לימון, אם רוצים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully