- 1.יוצקים את רבע כוס השמן למחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום עד שהם מוזהבים. מערבבים פנימה את הרצועות הזיתים (או זיתים קצוצים) ושמים בצד.
-
- 2. מנפים ביחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח. מוסיפים את הסומאק, תערובת הבצל והשום והביצים הטרופות. התערובת תהיה סמיכה. בוחשים פנימה 2 כפות מים (או יותר לפי הצורך) כדי שהמרקם יהיה זהה לבלילה סמיכה לפנקייק.
-
- 3. מחממים כ-3 כפות שמן זית נוסף במחבת ובעזרת כוס קטנה או תרווד, יוצרים לביבות ומטגנים כ-3-4 כל פעם עד שהן מוזהבות משני הצדדים.
-
- 4. להגשה: מערבבים את היוגורט עם הזעתר, מתבלים במלח ופלפל ומגישים מעל הלביבות. לגיוון הרוטב אפשר להוסיף כמה טיפות שמן זית, טחינה, או מיץ לימון, אם רוצים.