פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לביבות רושטי

      מקורה של לביבת הרושטי היא בשוויץ, אך גם בארץ לא חייבים לחכות עד שיגיע חג החנוכה: קבלו מתכון קליל להכנה זריזה במיוחד של לביבות תפוחי אדמה, שאין ילד שיוכל לעמוד בפניהן.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לביבות (נמרוד סונדרס)
      לביבות (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 8 תפ"א מקולפים ומגוררים גס
      • כ-50 גרם חמאה ו/או שמן לטיגון
      • מלח ופלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את שבבי תפוחי האדמה המגוררים בהרבה מי ברז קרים עד שהנוזלים יורדים מהמסננת חוזרים להיות שקופים.
      • 2. סוחטים את השבבים חופן אחרי חופן בין שתי כפות הידיים ומניחים על מגבת לייבוש. מוסיפים תבלינים.
      • 3. מחממים מחבת וכשהיא לוהטת מוסיפים כפית חמאה ו/או כפית שמן ומטים כדי שיכסו את כל שטח הפנים. מניחים שכבה של שבבי תפוחי אדמה ומהדקים. מניחים עוד כפית חמאה מעל ומהצדדים וכשהלביבה משחימה ומתייצבת מלמטה הופכים.
      • 4. מניחים עוד כפית חמאה או שמן ומטגנים עוד 3 דקות או עד להזהבה.
      • 5. מעדיפים לאפות? מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות ב-180 מעלות.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות