וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות רושטי

מקורה של לביבת הרושטי היא בשוויץ, אך גם בארץ לא חייבים לחכות עד שיגיע חג החנוכה: קבלו מתכון קליל להכנה זריזה במיוחד של לביבות תפוחי אדמה, שאין ילד שיוכל לעמוד בפניהן.

מתכון מאת: דרור פילץ ואורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

לביבות. נמרוד סונדרס
לביבות

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 8 תפ"א מקולפים ומגוררים גס
  • כ-50 גרם חמאה ו/או שמן לטיגון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את שבבי תפוחי האדמה המגוררים בהרבה מי ברז קרים עד שהנוזלים יורדים מהמסננת חוזרים להיות שקופים.
  • 2. סוחטים את השבבים חופן אחרי חופן בין שתי כפות הידיים ומניחים על מגבת לייבוש. מוסיפים תבלינים.
  • 3. מחממים מחבת וכשהיא לוהטת מוסיפים כפית חמאה ו/או כפית שמן ומטים כדי שיכסו את כל שטח הפנים. מניחים שכבה של שבבי תפוחי אדמה ומהדקים. מניחים עוד כפית חמאה מעל ומהצדדים וכשהלביבה משחימה ומתייצבת מלמטה הופכים.
  • 4. מניחים עוד כפית חמאה או שמן ומטגנים עוד 3 דקות או עד להזהבה.
  • 5. מעדיפים לאפות? מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות ב-180 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully