לביבות בטטה אפויות

ברוח חג האורים המתקרב אופה מירב שיינר לביבות בטטה עם עקצוץ של גבינת גאודה ומרווה

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה!
לביבות בטטה אפויות

מצרכים

  • ל- 15 לביבות גדולות
  • 400 גר' בטטה מגוררת
  • 1 כף מיץ לימון
  • 50 גר' קמח (1/3 כוס)
  • 4 חלמונים בינוניים
  • 100 מ"ל' שמן זית (חצי כוס)
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 150 גר' גבינת גאודה מגוררת
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות מלח לתיבול
  • 1 כף מרווה מיובשת מפוררת
  • מלח גס (לאפיה)
  • לקישוט והגשה:
  • אגוזי פקאן קלויים
  • שמנת חמוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • סירופ מייפל (למי שאוהב) או פתיתי צ'ילי

אופן ההכנה

  • 1. בתוך קערה בינונית מערבבים את הבטטה ומיץ הלימון ומניחים בצד.
  • 2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ותוך כדי מזלפים את השמן. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף את השמנת המתוקה ומקפלים עד לקבלת בלילה הומוגנית וחלקה. לא לערבב מדי את התערובת.
  • 3. יוצקים את הבלילה הרטובה על הבטטה ומערבבים קלות. מוסיפים את הגבינה המגוררת, התבלינים והמרווה. מערבבים היטב.
  • 4. מכניסים למקרר לרבע שעה.
  • 5. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים לשוליה מלח גס.
  • 6. מוציאים את התערובת מן המקרר ומכינים את הלביבות בתנועות לחיצה בין שתי הידיים.
  • 7. מניחים על תבנית האפייה במרחק 2-3 ס"מ האחת מרעותה. מושחים במעט שמן זית.
  • 8. אופים כ- 10-12 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב. מוציאים והופכים את הלביבות, מחזירים לתנור ואופים עוד כ- 5 דקות עד להשחמה וקבלת קצוות מעט חרוכים. יש להקפיד לא לתת למלח הגס לזלוג למרכז התבנית.
  • 9. להגיש מיד, בלוויית אגוזי פקאן קלויים ושמנת חמוצה. אם אתם בצד הפולני תוסיפו מייפל, אם בשאר העולם, גם פתיתי צ'ילי יתאימו כאן מאד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully