- 1. בתוך קערה בינונית מערבבים את הבטטה ומיץ הלימון ומניחים בצד.
-
- 2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ותוך כדי מזלפים את השמן. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף את השמנת המתוקה ומקפלים עד לקבלת בלילה הומוגנית וחלקה. לא לערבב מדי את התערובת.
-
- 3. יוצקים את הבלילה הרטובה על הבטטה ומערבבים קלות. מוסיפים את הגבינה המגוררת, התבלינים והמרווה. מערבבים היטב.
-
- 4. מכניסים למקרר לרבע שעה.
-
- 5. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים לשוליה מלח גס.
-
- 6. מוציאים את התערובת מן המקרר ומכינים את הלביבות בתנועות לחיצה בין שתי הידיים.
-
- 7. מניחים על תבנית האפייה במרחק 2-3 ס"מ האחת מרעותה. מושחים במעט שמן זית.
-
- 8. אופים כ- 10-12 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב. מוציאים והופכים את הלביבות, מחזירים לתנור ואופים עוד כ- 5 דקות עד להשחמה וקבלת קצוות מעט חרוכים. יש להקפיד לא לתת למלח הגס לזלוג למרכז התבנית.
-
- 9. להגיש מיד, בלוויית אגוזי פקאן קלויים ושמנת חמוצה. אם אתם בצד הפולני תוסיפו מייפל, אם בשאר העולם, גם פתיתי צ'ילי יתאימו כאן מאד.