לביבות בטטה אפויות
ברוח חג האורים המתקרב אופה מירב שיינר לביבות בטטה עם עקצוץ של גבינת גאודה ומרווה
מצרכים
- ל- 15 לביבות גדולות
- 400 גר' בטטה מגוררת
- 1 כף מיץ לימון
- 50 גר' קמח (1/3 כוס)
- 4 חלמונים בינוניים
- 100 מ"ל' שמן זית (חצי כוס)
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 150 גר' גבינת גאודה מגוררת
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות מלח לתיבול
- 1 כף מרווה מיובשת מפוררת
- מלח גס (לאפיה)
- לקישוט והגשה:
- אגוזי פקאן קלויים
- שמנת חמוצה
- פלפל שחור גרוס
- סירופ מייפל (למי שאוהב) או פתיתי צ'ילי
אופן ההכנה
- 1. בתוך קערה בינונית מערבבים את הבטטה ומיץ הלימון ומניחים בצד.
- 2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ותוך כדי מזלפים את השמן. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולבסוף את השמנת המתוקה ומקפלים עד לקבלת בלילה הומוגנית וחלקה. לא לערבב מדי את התערובת.
- 3. יוצקים את הבלילה הרטובה על הבטטה ומערבבים קלות. מוסיפים את הגבינה המגוררת, התבלינים והמרווה. מערבבים היטב.
- 4. מכניסים למקרר לרבע שעה.
- 5. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומפזרים לשוליה מלח גס.
- 6. מוציאים את התערובת מן המקרר ומכינים את הלביבות בתנועות לחיצה בין שתי הידיים.
- 7. מניחים על תבנית האפייה במרחק 2-3 ס"מ האחת מרעותה. מושחים במעט שמן זית.
- 8. אופים כ- 10-12 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב. מוציאים והופכים את הלביבות, מחזירים לתנור ואופים עוד כ- 5 דקות עד להשחמה וקבלת קצוות מעט חרוכים. יש להקפיד לא לתת למלח הגס לזלוג למרכז התבנית.
- 9. להגיש מיד, בלוויית אגוזי פקאן קלויים ושמנת חמוצה. אם אתם בצד הפולני תוסיפו מייפל, אם בשאר העולם, גם פתיתי צ'ילי יתאימו כאן מאד.