רושטי- לביבה שווצרית
מצרכים
- ליחידה אחת בקוטר 24 ס"מ:
- 4 תפוחי אדמה מזן "דזירה" (אם אין, אפשר זנים אחרים של תפוח אדמה)
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 50 גרם פרמזן
- 5 פרוסות בייקון דקות
- מלח ,פלפל שחור גרוס
- להגשה
- שמנת חמוצה
אופן ההכנה
- 1. מגררים את תפוחי האדמה בעזרת מגררת גסה.
- 2. מניחים תפוחי אדמה במסננת, סוחטים להגרת הנוזלים.
- 3. צולים פרוסות הבייקון על מחבת כדקה מכל צד.
- 4 במחבת טפלון 24 ס"מ,ממיסים את החמאה, מוסיפים משמן הזית.
- 5.מניחים חצי מכמות תפוחי האדמה במחבת, ומהדקים.
- מניחים את פרוסות הבייקון מפזרים את הפרמזן. מכסים ביתרת תפוחי האדמה,מהדקים היטב.
- 6. מטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות.
- 7. מניחים על המחבת צלחת גדולה, הופכים את המחבת על הצלחת. הרושטי יחליק לצלחת.
- 8. מחזירים את המחבת לאש ומחלקים הרושטי על הצד שלא אפוי.
- 9, מטגנים כ-5 דקות נוספות עד ששני הצדדים שחומים. מומלץ להגשה עם שמנת חמוצה.