רושטי- לביבה שווצרית

מתכון מאת: אלון כהן, מערכת וואלה!
לביבות

מצרכים

  • ליחידה אחת בקוטר 24 ס"מ:
  • 4 תפוחי אדמה מזן "דזירה" (אם אין, אפשר זנים אחרים של תפוח אדמה)
  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 50 גרם פרמזן
  • 5 פרוסות בייקון דקות
  • מלח ,פלפל שחור גרוס
  • להגשה
  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. מגררים את תפוחי האדמה בעזרת מגררת גסה.
  • 2. מניחים תפוחי אדמה במסננת, סוחטים להגרת הנוזלים.
  • 3. צולים פרוסות הבייקון על מחבת כדקה מכל צד.
  • 4 במחבת טפלון 24 ס"מ,ממיסים את החמאה, מוסיפים משמן הזית.
  • 5.מניחים חצי מכמות תפוחי האדמה במחבת, ומהדקים.
  • מניחים את פרוסות הבייקון מפזרים את הפרמזן. מכסים ביתרת תפוחי האדמה,מהדקים היטב.
  • 6. מטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות.
  • 7. מניחים על המחבת צלחת גדולה, הופכים את המחבת על הצלחת. הרושטי יחליק לצלחת.
  • 8. מחזירים את המחבת לאש ומחלקים הרושטי על הצד שלא אפוי.
  • 9, מטגנים כ-5 דקות נוספות עד ששני הצדדים שחומים. מומלץ להגשה עם שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully