לביבות אפונה וכרישה בניחוח לימונענע

אורי שביט מכינה לביבות אפונה ירקרקות ומפתות בניחוח לימונענע שקשה להפסיק לנשנש

מתכון מאת: אורי שביט, מערכת וואלה!
(צילום: צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מצרכים

  • לכ-20 לביבות:
  • 300 גרם אפונה יבשה, מושרית למשך לילה
  • 1 זוקיני, מגורד
  • 1 כרישה, פרוסה
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • חופן עלי נענע, קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס טר
  • שמן צמחי לטיגון (שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי ענבים)

אופן ההכנה

  • 1. מסננים את האפונה ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים כרישה, שום, מיץ לימון ושמן זית וטוחנים עד לקבלת תערובת עסיסית ואחידה. מעבירים לקערה.
  • 2. מוסיפים לתערובת האפונה את הזוקיני, הנענע, הבזיליקום וקליפת הלימון. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. מחממים שמן רדוד במחבת רחבה. יוצרים מתערובת האפונה קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד עם טחינה, סלסת עגבניות, פסטו וכדומה.
  • מתכון ללביבות אפונה

  • לביבות תפוחים, גזר וקינמון

  • לביבות ירק

  • עוף צלוי עם שומר

  • ארטישוק ממולא

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • כרוב ממולא בסגנון חאלבי

  • מקלובה פתיתים

  • "לזניה" קולרבי (ללא גלוטן)

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • לביבות זוקיני, שקדים ונענע

  • אורז מוקפץ (קאו-פאד)

  • מטפונה טלה ופריקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully