לביבות אפונה וכרישה בניחוח לימונענע
אורי שביט מכינה לביבות אפונה ירקרקות ומפתות בניחוח לימונענע שקשה להפסיק לנשנש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-20 לביבות:
- 300 גרם אפונה יבשה, מושרית למשך לילה
- 1 זוקיני, מגורד
- 1 כרישה, פרוסה
- 3-4 שיני שום פרוסות
- חופן עלי נענע, קצוצים
- חופן עלי בזיליקום, קצוצים
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 1-2 כפות מיץ לימון
- 1-2 כפות שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס טר
- שמן צמחי לטיגון (שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי ענבים)
אופן ההכנה
- 1. מסננים את האפונה ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים כרישה, שום, מיץ לימון ושמן זית וטוחנים עד לקבלת תערובת עסיסית ואחידה. מעבירים לקערה.
- 2. מוסיפים לתערובת האפונה את הזוקיני, הנענע, הבזיליקום וקליפת הלימון. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. מחממים שמן רדוד במחבת רחבה. יוצרים מתערובת האפונה קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד עם טחינה, סלסת עגבניות, פסטו וכדומה.