מתכונים חמים

לביבות אפונה וכרישה בניחוח לימונענע

אורי שביט מכינה לביבות אפונה ירקרקות ומפתות בניחוח לימונענע שקשה להפסיק לנשנש

מתכון מאת: אורי שביט, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

(צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-20 לביבות:
  • 300 גרם אפונה יבשה, מושרית למשך לילה
  • 1 זוקיני, מגורד
  • 1 כרישה, פרוסה
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • חופן עלי נענע, קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס טר
  • שמן צמחי לטיגון (שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי ענבים)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מסננים את האפונה ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים כרישה, שום, מיץ לימון ושמן זית וטוחנים עד לקבלת תערובת עסיסית ואחידה. מעבירים לקערה.
  • 2. מוסיפים לתערובת האפונה את הזוקיני, הנענע, הבזיליקום וקליפת הלימון. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. מחממים שמן רדוד במחבת רחבה. יוצרים מתערובת האפונה קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד עם טחינה, סלסת עגבניות, פסטו וכדומה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully