לביבות תפוחים, גזר וקינמון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 תפוחים ירוקים מסוג גרנד
- 2 גזרים
- 4 כפות אגוזים טחונים
- 1 ביצה
- 4 כפות קמח
- קורט מלח
- 4 כפות סוכר
- ¾ כפית קינמון
- מעט שמן קנולה לטיגון
- אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את התפוחים והגזר ומגררים על גבי פומפייה דקה.
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ובוחשים לתערובת אחידה.
- 3. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים לביבות בגודל כף אחת מתוך הבלילה.
- 4. הופכים בזהירות ומזהיבים גם את הצד השני.
- 5. מספיגים על גבי נייר סופג ומגישים עם אבקת סוכר לצד קרם פרש או קצפת.
- 6. גיוון; לביבות תפוחים וחמוציות:
- מוותרים על הגזרים ובמקומם מוסיפים עוד 2 תפוחים.
- מוסיפים חופן של חמוציות מיובשות ומטגנים כמו במתכון הקודם.
- להגשה: זורים סוכר לבן בנדיבות.