לביבות פולנטה
לביבות פולנטה- מתכון של קייטרינג ליאורה קרן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2.5 כוסות חלב
- 200 גרם ועוד כף פולנטה אינסטנט
- 2 כפות חמאה
- ¼ כוס פרמזן מגורר
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים חלב ומוסיפים לאט לאט את הפולנטה, תוך כדי בחישה.
- 2. מנמיכים את הלהבה ובוחשים כל הזמן, עד שהתערובת מסמיכה.
- 3. מורידים מהלהבה, מתבלים במלח ופלפל, חמאה ופרמזן.
- 4. יוצקים לתבנית משומנת, משטחים את התערובת לגובה של 1.5 ס"מ ומקררים כשעה.
- 5. קורצים עיגולים בחותכן מיוחד לעוגיות ומטגנים במעט חמאה או מרגרינה בטעם חמאה.
- 6. אפשר להגיש עם פסטו מעורב בשמנת מתוקה מצומצמת, או שמנת מצומצמת עם כפית יין לבן, כפית רסק עגבניות ומלח ופלפל לטעם.