וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות תירס ופרמזן

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

לחמניות תירס ופרמזן ( צילום : סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה
לחמניות תירס ופרמזן ( צילום : סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-12 לחמניות:
  • ½ 1 כוס קמח לבן רגיל (210 גרם)
  • 1 כוס קמח תירס דק (140 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • ½ כפית מלח
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל יוגורט
  • ¾ כוס חלב (190 מ"ל)
  • לקישוט: מעט קצח ו/או שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מנפים לתוך קערה את שני הקמחים עם אבקת האפייה והסודה לשתיה.
  • 2. מוסיפים את המלח ואת גבינת הפרמזן, מערבבים ויוצרים גומה בקמח.
  • 3. טורפים בקערית את החמאה המומסת עם הביצה, היוגורט והחלב, ושופכים לגומה.
  • 4. מערבבים בכף רק עד לאיחוד כל החומרים לבצק דביק ואחיד.
  • 5. משמנים תבנית שקעים במעט שמן ומניחים בכל שקע 2 כפות גדושות מהבצק.
  • 6. זורים על הבצק מעט קצח ו/או שומשום ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 190°.
  • 7. אופים כ-20-30 דקות, או עד שהלחמניות ישחימו וקרומן יתקשה.
  • 8. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-5 דקות.
  • 9. מוציאים את הלחמניות מהתבנית ומגישים מיד.
  • גיוונים: אפשר להחליף את קמח התירס בקמח רגיל. אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה קשה פיקנטית אחרת. אפשר להוסיף לבצק תוספות שונות כמו עשבי תיבול, שבבי בצל או צ'ילי מיובשים, וכדומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully