- 1. מנפים לתוך קערה את שני הקמחים עם אבקת האפייה והסודה לשתיה.
-
- 2. מוסיפים את המלח ואת גבינת הפרמזן, מערבבים ויוצרים גומה בקמח.
-
- 3. טורפים בקערית את החמאה המומסת עם הביצה, היוגורט והחלב, ושופכים לגומה.
-
- 4. מערבבים בכף רק עד לאיחוד כל החומרים לבצק דביק ואחיד.
-
- 5. משמנים תבנית שקעים במעט שמן ומניחים בכל שקע 2 כפות גדושות מהבצק.
-
- 6. זורים על הבצק מעט קצח ו/או שומשום ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 190°.
-
- 7. אופים כ-20-30 דקות, או עד שהלחמניות ישחימו וקרומן יתקשה.
-
- 8. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-5 דקות.
-
- 9. מוציאים את הלחמניות מהתבנית ומגישים מיד.
-
- גיוונים: אפשר להחליף את קמח התירס בקמח רגיל. אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה קשה פיקנטית אחרת. אפשר להוסיף לבצק תוספות שונות כמו עשבי תיבול, שבבי בצל או צ'ילי מיובשים, וכדומה.