פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמניות גבינה ובצל ירוק

      מכינים אותן במהירות בוו גיטרה של המיקסר, אבל אפשר גם בלי, שימו לב להוראות בסוגריים אם אתם מוותרים על המיקסר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחמניות בצל ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)
      לחמניות בצל ( סמדר ולטר ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפיה
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור
      • 50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
      • 3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
      • 3/4 כוס גבינה צהובה קשה כלשהי, מגוררת
      • 1 כוס רוויון
      • 1 ביצה טרופה או חלמון להברשה- לא חובה
      • * תבנית מאפינס של 12 שקעים בינוניים (אפשר להכין גם בלי, על תבנית תנור רגילה)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      • 2. שמים בקערת המיקסר קמח תופח (או קמח+אבקת אפיה), מלח ופלפל. מעבדים קצרות עם וו הגיטרה (או מערבבים). חותכים את החמאה/מרגרינה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית (או מערבבים באצבעות לתערובת פירורית).
      • 3. קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים יחד עם הגבינה. מעבדים (או מערבבים) קצרות. מוסיפים בהדרגה את הרוויון, תוך עיבוד במהירות נמוכה (או תוך ערבוב איטי או לישה עדינה) רק עד שהתערובת מתאחדת לבצק. יתכן שלא תשתמשו בכל כמות הרוויון.
      • 4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ושמים כל אחד בשקע או מסדרים אותם על התבנית המרופדת בנייר. אם רוצים, מברישים בביצה או בחלמון.
      • 5. אופים 20 דקות, או עד שהלחמניות יציבות ושחומות. מגישים חם או בטמפ' החדר. שומרים בקופסה סגורה במקרר, ניתן להקפיא.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות