מתכונים חמים

לחמניות ריוויון

ללחמניות הריוויון שמורה אצלי פינה חמה בלב, כי הן היו הלחמניות הראשונות שהכנתי בחיי. אלה לחמניות נהדרות, רכות וקלות להכנה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

לחמניות ריוויון ( סמדר ולטר )

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1/2 שקית "שמרית" או חצי קוביית שמרית (25 גרם) או 1 כף שמרים יבשים
  • 4-5 כוסות קמח, או יותר (כמה שהבצק יצטרך)
  • 4 כפות דבש
  • 50 גרם חמאה/מרגרינה, רכה
  • 1 קרטון ריוויון קטן (חצי ליטר)
  • *ביצה להברשה
  • *שומשום לזרייה (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים 4 כוסות קמח עם שמרים, דבש, ריוויון וחמאה/מרגרינה. לשים ביד או במיקסר ומוסיפים בהדרגתיות קמח לפי הצורך, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק (אל תתרגשו אם הבצק ידרוש יותר קמח ממה שרשום). מכסים במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה ראשונה, כשעה.
  • 2. מחלקים את הבצק ללחמניות עגולות בגודל הרצוי - אפשר לחמניות קטנות יותר או גדולות יותר, רק קחו בחשבון שהלחמניות "כבדות" מעט. אני ממליצה על 15 בינוניות או 10 קטנות.
  • 3. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (שומרים על מרווח) ומשהים להתפחה שנייה, כחצי שעה.
  • 4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום, אם רוצים. אופים כ-20-25 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות וקיסם או סכין הננעץ בהן יוצא יבש. רצוי לפתוח לחמנייה אחת כמדגם מייצג ולראות שהן אפויות מבפנים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully