- 1. מערבבים 4 כוסות קמח עם שמרים, דבש, ריוויון וחמאה/מרגרינה. לשים ביד או במיקסר ומוסיפים בהדרגתיות קמח לפי הצורך, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק (אל תתרגשו אם הבצק ידרוש יותר קמח ממה שרשום). מכסים במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה ראשונה, כשעה.
-
- 2. מחלקים את הבצק ללחמניות עגולות בגודל הרצוי - אפשר לחמניות קטנות יותר או גדולות יותר, רק קחו בחשבון שהלחמניות "כבדות" מעט. אני ממליצה על 15 בינוניות או 10 קטנות.
-
- 3. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (שומרים על מרווח) ומשהים להתפחה שנייה, כחצי שעה.
-
- 4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום, אם רוצים. אופים כ-20-25 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות וקיסם או סכין הננעץ בהן יוצא יבש. רצוי לפתוח לחמנייה אחת כמדגם מייצג ולראות שהן אפויות מבפנים.