לחמניות גבינה אפויות בציפוי שומשום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 מכל גבינת סקי 1/2%
- 2 ביצים
- 3 כוסות קמח רגיל
- 15 גרם שמרים מומסים ב1/4 כוס מים חמימים וכפית סוכר
- 1/4 כוס שמן חמניות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פלפל שחור
- 100 גרם גבינה צפתית קלה
- 1 ביצה טרופה להברשה
- שומשום קלוי לפיזור
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה (או במעבד מזון) עד שנוצר בצק צמיג.
- 2. יוצרים כדורים בעזרת הידיים, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 3. מברישים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור (רצוי בטורבו) לא מחומם מראש! בחום בינוני (170 מעלות) כ 1/2 שעה.
- מגישים חם או קר.
- מאחסנים בכלי אטום או בשקית ניילון.