מתכונים חמים

לחמניות חלב ודבש

רכות ועדינות, נפלאות לארוחת בוקר או לכל שעה, נהדרות לממרחים מתוקים וגם למלוחים.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

לחמניות חלב ודבש (סמדר ולטר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 1 שקית שמרית או 1 קובייה או 2 כפות שמרים יבשים (אני משתמשת ביבשים)
  • 1/2 כוס דבש
  • 2 כוסות חלב, אפשר קצת לאחר שפג תוקפו, ואפשר חלב בטעם וניל
  • 150 גרם חמאה או מרגרינה, רכה מאוד
  • 1 ביצה מופרדת
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות חלב (נוספות), להברשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים קמח עם שמרים ומוסיפים בהדרגה דבש, חלב (2 כוסות), חלבון ביצה, חמאה/מרגרינה ומלח. לשים ביד או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד ורק טיפונת דביק. אם דביק מאוד - מוסיפים קצת קמח, אם יבש מאוד - מוסיפים קצת חלב.
  • 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת, ומניחים להתפחה ראשונה, כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. את החלמון שנותר שומרים בינתיים במקרר, מכוסה. נשתמש בו בהמשך.
  • 3. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומניחים על משטח. מחלקים ל-24 חלקים (ללחמניות בינוניות. אפשר לחלק ל-16 גדולות או 30 קטנות) ויוצרים מכל חלק לחמנייה עגולה. מסדרים במרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לחצי שעה, להתפחה שנייה.
  • 4. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים את 2 כפות החלב עם החלמון שנותר ומורחים בזהירות את הלחמניות. מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהלחמניות זהובות ורכות וקיסם עץ המוחדר למרכזן יוצא יבש. אוכלים חם או מצננים ושומרים בכלי סגור. אפשר להקפיא.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully