פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמניות חלב ודבש

      רכות ועדינות, נפלאות לארוחת בוקר או לכל שעה, נהדרות לממרחים מתוקים וגם למלוחים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחמניות חלב ודבש (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)
      לחמניות חלב ודבש (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 ק"ג קמח רגיל
      • 1 שקית שמרית או 1 קובייה או 2 כפות שמרים יבשים (אני משתמשת ביבשים)
      • 1/2 כוס דבש
      • 2 כוסות חלב, אפשר קצת לאחר שפג תוקפו, ואפשר חלב בטעם וניל
      • 150 גרם חמאה או מרגרינה, רכה מאוד
      • 1 ביצה מופרדת
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • 2 כפות חלב (נוספות), להברשה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים קמח עם שמרים ומוסיפים בהדרגה דבש, חלב (2 כוסות), חלבון ביצה, חמאה/מרגרינה ומלח. לשים ביד או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד ורק טיפונת דביק. אם דביק מאוד - מוסיפים קצת קמח, אם יבש מאוד - מוסיפים קצת חלב.
      • 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת, ומניחים להתפחה ראשונה, כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. את החלמון שנותר שומרים בינתיים במקרר, מכוסה. נשתמש בו בהמשך.
      • 3. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומניחים על משטח. מחלקים ל-24 חלקים (ללחמניות בינוניות. אפשר לחלק ל-16 גדולות או 30 קטנות) ויוצרים מכל חלק לחמנייה עגולה. מסדרים במרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לחצי שעה, להתפחה שנייה.
      • 4. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים את 2 כפות החלב עם החלמון שנותר ומורחים בזהירות את הלחמניות. מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהלחמניות זהובות ורכות וקיסם עץ המוחדר למרכזן יוצא יבש. אוכלים חם או מצננים ושומרים בכלי סגור. אפשר להקפיא.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות