- 1. מערבבים קמח עם שמרים ומוסיפים בהדרגה דבש, חלב (2 כוסות), חלבון ביצה, חמאה/מרגרינה ומלח. לשים ביד או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד ורק טיפונת דביק. אם דביק מאוד - מוסיפים קצת קמח, אם יבש מאוד - מוסיפים קצת חלב.
-
- 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת, ומניחים להתפחה ראשונה, כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. את החלמון שנותר שומרים בינתיים במקרר, מכוסה. נשתמש בו בהמשך.
-
- 3. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומניחים על משטח. מחלקים ל-24 חלקים (ללחמניות בינוניות. אפשר לחלק ל-16 גדולות או 30 קטנות) ויוצרים מכל חלק לחמנייה עגולה. מסדרים במרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לחצי שעה, להתפחה שנייה.
-
- 4. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים את 2 כפות החלב עם החלמון שנותר ומורחים בזהירות את הלחמניות. מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהלחמניות זהובות ורכות וקיסם עץ המוחדר למרכזן יוצא יבש. אוכלים חם או מצננים ושומרים בכלי סגור. אפשר להקפיא.