פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת דבש, שמנת ואגוזים

      זאת עוגה לא קלה במיוחד להכנה, אבל התוצאה שווה את הטרחה. בזמן האפייה כל הבית מתמלא בריח נפלא של דבש וחמאה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת דבש שמנת ואגוזים (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)
      עוגת דבש שמנת ואגוזים (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 200 גרם אגוזי מלך, או פקאן, או לוז
      • 200 גרם קמח רגיל (כוס וחצי פחות כף)
      • 200 גרם חמאה רכה מאוד
      • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
      • 3 ביצים מופרדות, בטמפ' החדר
      • 1/2 כוס דבש
      • 1 שמנת חמוצה, אפשר קצת לאחר שפג תוקפה
      • 1 שמנת מתוקה, אפשר קצת לאחר שפג תוקפה
      • * 2 תבניות אינגליש קייק

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות.
      • 2. מחלקים את כמות האגוזים לשניים. חצי טוחנים דק, וחצי קוצצים גס. שמים את כל האגוזים בסיר קטן, מוסיפים שמנת מתוקה ו-100 גרם (חצי כוס) מהסוכר. מבשלים על אש קטנה, 2-3 דקות, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם אחיד. נזהרים שלא ירתח ויישרף. מסירים מהאש ומניחים להתקרר, עד שהתערובת פושרת, לא חמה מדי ולא קרה מדי.
      • 3. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) חמאה ודבש, במהירות בינונית, כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים, אחד-אחד, ומקציפים עוד 3 דקות, עד שמתקבל קרם אחיד, צהבהב ותפוח.
      • 4. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום, ומוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה איטית, את השמנת החמוצה, תערובת האגוזים הפושרת והקמח. מקציפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
      • 5. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר הנותר (רבע כוס- 50 גרם), עד שמתקבל קצף יציב, שמשאיר שפיצים חדים כשמרימים את המקצפים. מקפלים בעדינות רבה את הקצף לתערובת.
      • 6. מחלקים את הבלילה המוכנה בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגות יציבות וזהובות-שחומות, וקיסם המוחדר למרכזן יוצא כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים). מוציאים מהתנור ומצננים. העוגות תופחות מעט באפייה, וחוזרות לגודלן המקורי בצינון.
      • שומרים מכוסה. אם חם במטבח, כדאי לשמור את העוגות במקרר, מכוסות, ולהביא לטמפ' החדר לפני ההגשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -