- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות.
-
- 2. מחלקים את כמות האגוזים לשניים. חצי טוחנים דק, וחצי קוצצים גס. שמים את כל האגוזים בסיר קטן, מוסיפים שמנת מתוקה ו-100 גרם (חצי כוס) מהסוכר. מבשלים על אש קטנה, 2-3 דקות, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם אחיד. נזהרים שלא ירתח ויישרף. מסירים מהאש ומניחים להתקרר, עד שהתערובת פושרת, לא חמה מדי ולא קרה מדי.
-
- 3. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) חמאה ודבש, במהירות בינונית, כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים, אחד-אחד, ומקציפים עוד 3 דקות, עד שמתקבל קרם אחיד, צהבהב ותפוח.
-
- 4. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום, ומוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה איטית, את השמנת החמוצה, תערובת האגוזים הפושרת והקמח. מקציפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 5. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר הנותר (רבע כוס- 50 גרם), עד שמתקבל קצף יציב, שמשאיר שפיצים חדים כשמרימים את המקצפים. מקפלים בעדינות רבה את הקצף לתערובת.
-
- 6. מחלקים את הבלילה המוכנה בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגות יציבות וזהובות-שחומות, וקיסם המוחדר למרכזן יוצא כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים). מוציאים מהתנור ומצננים. העוגות תופחות מעט באפייה, וחוזרות לגודלן המקורי בצינון.
-
- שומרים מכוסה. אם חם במטבח, כדאי לשמור את העוגות במקרר, מכוסות, ולהביא לטמפ' החדר לפני ההגשה.