וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת דבש, שמנת ואגוזים

זאת עוגה לא קלה במיוחד להכנה, אבל התוצאה שווה את הטרחה. בזמן האפייה כל הבית מתמלא בריח נפלא של דבש וחמאה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת דבש שמנת ואגוזים (סמדר ולטר). מערכת וואלה
עוגת דבש שמנת ואגוזים (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • 200 גרם אגוזי מלך, או פקאן, או לוז
  • 200 גרם קמח רגיל (כוס וחצי פחות כף)
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 3 ביצים מופרדות, בטמפ' החדר
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 שמנת חמוצה, אפשר קצת לאחר שפג תוקפה
  • 1 שמנת מתוקה, אפשר קצת לאחר שפג תוקפה
  • * 2 תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • 2. מחלקים את כמות האגוזים לשניים. חצי טוחנים דק, וחצי קוצצים גס. שמים את כל האגוזים בסיר קטן, מוסיפים שמנת מתוקה ו-100 גרם (חצי כוס) מהסוכר. מבשלים על אש קטנה, 2-3 דקות, תוך ערבוב, עד שמתקבל קרם אחיד. נזהרים שלא ירתח ויישרף. מסירים מהאש ומניחים להתקרר, עד שהתערובת פושרת, לא חמה מדי ולא קרה מדי.
  • 3. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) חמאה ודבש, במהירות בינונית, כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים, אחד-אחד, ומקציפים עוד 3 דקות, עד שמתקבל קרם אחיד, צהבהב ותפוח.
  • 4. מנמיכים את מהירות המיקסר (או המיקסר יד) למינימום, ומוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה איטית, את השמנת החמוצה, תערובת האגוזים הפושרת והקמח. מקציפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 5. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר הנותר (רבע כוס- 50 גרם), עד שמתקבל קצף יציב, שמשאיר שפיצים חדים כשמרימים את המקצפים. מקפלים בעדינות רבה את הקצף לתערובת.
  • 6. מחלקים את הבלילה המוכנה בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים כ-25-30 דקות, עד שהעוגות יציבות וזהובות-שחומות, וקיסם המוחדר למרכזן יוצא כמעט יבש (עם פירור אחד או שניים). מוציאים מהתנור ומצננים. העוגות תופחות מעט באפייה, וחוזרות לגודלן המקורי בצינון.
  • שומרים מכוסה. אם חם במטבח, כדאי לשמור את העוגות במקרר, מכוסות, ולהביא לטמפ' החדר לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully