לחמניות גבינה נימוחות עם מילוי קטיפתי
גבינה לבנה 5% עושה פה את העבודה, ונותנת טעם קטיפתי וחמצמץ ללחמניות לוהטות ונימוחות. מתוך הספר "עינוגים" של שוש רהב ומוסיה אקהויז.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 איש:
- 5 כוסות קמח תופח
- 4 ביצים
- 200 גר' חמאה רכה
- ½ ק"ג גבינה לבנה 5%
- ¾ כפית מלח
- ¼ כפית חרדל
- קמצוץ פלפל לבן
- למריחה: ביצה טרופה
- לזרייה: גרעיני חמניות ושומשום קלוי
אופן ההכנה
- 1. מבצקים את כל החומרים לבצק ומכינים לחמניות בצורות שונות.
- 2. מרפדים בנייר אפייה את תבנית האפייה. מניחים את הלחמניות. מברישים בביצה טרופה וזורים מעל גרעיני חמניות ושומשום לסירוגין.
- 3. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כמחצית השעה עד להזהבה.