לביבות תירס ותפוח אדמה
לביבות תירס
מחשבון המרות
- לכ-15 לביבות:
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 200 גרם (כוס) תירס שנטחן במעבד מזון
- 100 גרם (כוס) גרגירי תירס
- 1 ביצה גדולה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 כף קמח תירס
- 1 כף קמח רגיל
- 1 כף סוכר
- 1. מקלפים את תפוח האדמה ומגרדים בפומפייה. מפזרים קורט מלח ומניחים על מסננת למשך שעה, כדי שיגיר נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.
- 2. מעבירים לקערה את תפוח האדמה והתירס הטחון. מוסיפים בצל קצוץ ואת גרגירי התירס. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, הביצה והסוכר, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
- 3. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית. מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.
- 4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה