לביבות תפוחי אדמה ובזיליקום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 4 מנות:
- 1 כוס שמן לטיגון
- 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח
- 100 גרם פירורי לחם
- 6 עלי בזיליקום פרוסים דק
- קורט מוסקט
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם מים ומלח מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך. מסננים.
- 2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים עד ליצירת פירה.
- 3. מוסיפים לפירה קמח, ביצה, עלי בזיליקום, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים היטב.
- 4. בצלחת נפרדת שמים את פירורי הלחם.
- 5. קורצים מהפירה כף גדושה ויוצרים ממנה לביבה בעובי של 1 ס"מ. עוטפים משני צידיה בפירורי לחם.
- 6. במחבת מחממים שמן ומטגנים את הלביבות כמה דקות מכל צד, עד שהלביבה מזהיבה.
- מוציאים, מניחים את הלביבות על גבי נייר סופג ומגישים