לביבות בטטה ואגוזי פקאן
מתכון של השף מוטי בן שושן, מלון רות רימונים צפת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מצרכים ל- 6 מנות:
- 800 גרם בטטות מקולפות
- 2 כפות גדושות של אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
- 300 גרם תפו"א מקולף
- 1 חלבון ביצה
- חצי כוס קמח
- 2 אגדים של עלי טימין
- 1 כפית שטוחה של מלח
- כפית אגוז מוסקט
- 100 גרם חמאה
- לרוטב (מערבבים את כל המצרכים יחד ליצירת הרוטב):
- גביע יוגורט
- מלח, פלפל שחור
- חופן עירית קצוצה
- כפית צ'ילי קצוץ
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את התפו"א והבטטות.
- 2. מסננים ומייבשים בתנור כשתי דקות בחום גבוה ומקררים.
- 3. מועכים הכל לתערובת אחידה ומוסיפים את יתר החומרים.
- 4. מחממים במחבת חמאה ומטגנים את הלביבות לאחר שיצרנו כדורים אחידים ושטוחים.
- 5. מגישים חם בתוספת הרוטב. מומלץ להגיש עם פלפלים קלויים ובטטה אפויה.