לביבות סלק, רוקפור ופטרוזיליה
לביבות סלק, רוקפור ופטרוזיליה (צילום: ברני ארדוב)
מחשבון המרות
- 2 סלקים בינוניים מקולפים
- 1 תפוח-אדמה גדול קלוף
- חצי כוס קמח מלא
- 4 שיני שום כתוש
- 1 ביצה
- 50 גרם גבינת רוקפור קרה, או גבינה כחולה מסוג דומה
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלח ופלפל שחור
- 1. שמים את הסלקים בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-25 דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד כ-20 דקות עד שהסלק ותפוח האדמה רכים.
- 2. מוציאים מהסיר ומסננים ומקררים, כשהירקות קרים, מגרדים בפומפייה גסה.
- 3. מערבבים את כל המרכיבים ומפוררים פנימה את הגבינה הכחולה, מתבלים במלח ופלפל.
- 4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-30-40 דקות עד שהלביבות מוכנות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה