"מילפיי" תפוחי אדמה
עלעלי תפוחי אדמה אפויים בשכבות, רכים ונימוחים. והפעם, אפילו בלי שמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 כלים אישיים:
- 4 תפוחי אדמה מקולפים
- 3 כפות שמן זית או חמאה מומסת
- עלים מפוררים מ-5 גבעולי תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. פורסים את תפוחי האדמה דק-דק בעזרת סכין או מנדולינה או בעזרת הדיסק הפורס של מעבד מזון.
- 3. מערבבים את הפרוסות בקערה עם שאר החומרים לתיבול.
- 4. בכלים אישיים מאלומיניום מסדרים פרוסות אחת על גבי השנייה, עד לגובה שפתי הכלי, ואופים 40-35 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.
- 5. מעבירים את המאפה הרב שכבתי בזהירות ומבלי לערער את קומתו לכלי הגשה, ומגישים חם.