וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אריפה דרום אמריקנית

בלי שמרים ותנור, האריפה היא התשובה הדרום אמריקאית לפיתה, אבל הרבה יותר פשוטה להכנה ולא פחות טעימה

מתכון מאת: ליאור משיח

ארפה קלומביאנית. דרור עינב,
ארפה קלומביאנית/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כפית מלח דק
  • 2 כוסות קמח תירס לבן (להשיג במעדניות ובחנויות המתמחות)
  • אופציה למילוי:
  • ביצה קשה
  • אבוקדו
  • גבינה צהובה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים את המים, השמן והמלח עד להמסתו. מוסיפים בהדרגה את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמיד על מנת להימנע מהיווצרות גושים.
  • 2. מערבבים את המסה עד שמתקבל בצק לח ונוח לעבודה. חשוב שהבצק לא יהיה רטוב ולא יבש מידי. אם הבצק מרגיש יבש, מוסיפים כף מים נוספת.
  • 3. יוצרים מהבצק כדור, מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
  • 4. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות, מכדררים ומשטחים כל כדור עד לקבלת מעין דיסקיות בעובי של כ-1 ס"מ.
  • 5. מברישים רשת גריל או מחבת במעט שמן וכשהיא רותחת מניחים את האריפאס. מטגנים כ-5-6 דקות מכל צד עד שהן משחימות משני הצדדים. מסירים מהאש ומקררים.
  • 6. בעזרת סכין חוצים את הארפאס בעדינות כמו פיתה וממלאים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully