פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אריפה דרום אמריקנית

      בלי שמרים ותנור, האריפה היא התשובה הדרום אמריקאית לפיתה, אבל הרבה יותר פשוטה להכנה ולא פחות טעימה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ארפה קלומביאנית (יח
      ארפה קלומביאנית (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • 2 כוסות מים פושרים
      • 1 כף שמן צמחי
      • 1 כפית מלח דק
      • 2 כוסות קמח תירס לבן (להשיג במעדניות ובחנויות המתמחות)
      • אופציה למילוי:
      • ביצה קשה
      • אבוקדו
      • גבינה צהובה

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה מערבבים את המים, השמן והמלח עד להמסתו. מוסיפים בהדרגה את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמיד על מנת להימנע מהיווצרות גושים.
      • 2. מערבבים את המסה עד שמתקבל בצק לח ונוח לעבודה. חשוב שהבצק לא יהיה רטוב ולא יבש מידי. אם הבצק מרגיש יבש, מוסיפים כף מים נוספת.
      • 3. יוצרים מהבצק כדור, מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
      • 4. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות, מכדררים ומשטחים כל כדור עד לקבלת מעין דיסקיות בעובי של כ-1 ס"מ.
      • 5. מברישים רשת גריל או מחבת במעט שמן וכשהיא רותחת מניחים את האריפאס. מטגנים כ-5-6 דקות מכל צד עד שהן משחימות משני הצדדים. מסירים מהאש ומקררים.
      • 6. בעזרת סכין חוצים את הארפאס בעדינות כמו פיתה וממלאים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -