- 1.מכינים ריזוטו: מחממים את החמאה במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והטימין וממשיכים לאדות עד לריכוך הפטריות.
-
- 2. מוסיפים את האורז והיין עד להיספגות הנוזלים.
-
- 3. מוסיפים את ציר הירקות לאט ובהדרגה תוך כדי ערבוב במשך 20 דקות עד שהאורז סופח את כל הנוזלים לחלוטין ומתרכך כמעט לגמרי, אבל לא עד הסוף (דרגת אל-דנטה).
-
- 4. מוסיפים את השמנת והגבינות ומבשלים רק עד לקבלת מסה אחידה וקרמית. מתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם, מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
-
- 5.למחרת מכינים ארנצ'יני: מכינים 3 קעריות לפי הסדר הבא: קמח, ביצה ופירורי לחם. יוצרים 12 כדורים (במשקל של כ- 50 גרם לכדור בערך). טובלים בקמח, בביצה ופירורי לחם לפי הסדר ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.