סוקו - מאפה פטריות וגבינה
מסעדת "שותא" הנפלאה מקיבוץ שמרת מגישה מתכון למאפה פטריות גרוזיני מקורי של פטריות מוקרמות בגבינה, כזה שנהוג לפתוח איתו ארוחות חגיגיות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג פטריות פורטבלו פרוסים
- 300 גר' גבינת סולוגוני גאורגית/לחילופין אם לא ניתן להשיג גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות עבות
- 50 גר' חמאה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 4 תבניות חסינות חום אישיות
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים קלות את הפטריות, מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם ומסירים מהאש.
- 2. מחלקים את הפטריות לתבניות אישיות, מניחים את הגבינה בצורת מניפה על הפטריות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להמסת הגבינה והשחמה קלה מאוד (להיזהר מהשחמת יתר כדי שהגבינה לא תישרף).
- 3. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים מעל מעט חמאה .