סוקו - מאפה פטריות וגבינה

מסעדת "שותא" הנפלאה מקיבוץ שמרת מגישה מתכון למאפה פטריות גרוזיני מקורי של פטריות מוקרמות בגבינה, כזה שנהוג לפתוח איתו ארוחות חגיגיות.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
סלטים גרוזיניים. נמרוד סונדרס
סלטים גרוזיניים

מצרכים

  • 1/2 ק"ג פטריות פורטבלו פרוסים
  • 300 גר' גבינת סולוגוני גאורגית/לחילופין אם לא ניתן להשיג גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות עבות
  • 50 גר' חמאה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 4 תבניות חסינות חום אישיות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים קלות את הפטריות, מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם ומסירים מהאש.
  • 2. מחלקים את הפטריות לתבניות אישיות, מניחים את הגבינה בצורת מניפה על הפטריות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להמסת הגבינה והשחמה קלה מאוד (להיזהר מהשחמת יתר כדי שהגבינה לא תישרף).
  • 3. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים מעל מעט חמאה .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully